Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Hudba, nebo fotbal? Kučera zvažuje další budoucnost, Teplice oznámily několik změn

Hned několik změn oznámilo vedení Teplic po konci ligové sezony. V klubu už nebude pokračovat Filip Žák a ani duo zkušených Tomáš Vondrášek a Alois Hyčka, jimž nebyla prodloužena smlouva. Naopak nový roční kontrakt podepíše zkušený brankář Tomáš Grigar. U Tomáše Kučery se čeká, zda dá přednost hudbě, či fotbalu.

Tomáš Kučera
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

Žák přišel do Teplic vloni v lednu z druholigového Prostějova a ve 45 zápasech nejvyšší soutěže za Severočechy dal osm branek. Dařilo se mu především v podzimní části uplynulého ročníku, kdy si připsal sedm ligových gólů. Na jaře však už sedmadvacetiletý útočník další trefy nepřidal.

"Odvedl tu spoustu práce. Nabídli jsme mu v zimě smlouvu, ale on nabídku odmítl a na jaře už nebyla jeho minutáž taková. Hráli jiní. Rozhodli jsme se, že dáme šanci jim," citoval teplický web sportovního ředitele Štěpána Vachouška.

Na Stínadlech končí také mladý senegalský útočník Babacar Sy, který na severu Čech hostoval ze Slavie. Během 10 ligových startů si připsal jediný gól. Hostování vypršelo i dvacetiletému záložníkovi Adamu Čičovskému.

Klub už v minulých dnech oznámil, že končí dvě dlouholeté opory z obrany. Pětatřicetiletý pravý bek Vondrášek působil v Teplicích od roku 2003 a až na hostování v Ústí nad Labem a v Sokolově na počátku dospělé kariéry strávil celých 20 let na Stínadlech. Odehrál 346 ligových zápasů, ve kterých zaznamenal 21 branek a stejný počet asistencí.

O tři roky mladší Hyčka působil v Teplicích od ledna 2017. Za šest let odehrál rovněž krajní obránce v dresu Severočechů 139 ligových utkání s bilancí tří gólů a osmi asistencí. Podobně jako Vondráška ho v jarní části uplynulé sezony trápilo zranění.

"Po sezoně jim končila smlouva, rozhodli jsme se ji neprodloužit. Bylo to velmi těžké rozhodování. Nabídli jsme oběma to, co Honzovi Rezkovi a Admiru Ljevakovićovi, tedy že budou hrát za béčko a trénovat mládež. Oba ale naši nabídku odmítli, ještě chtějí dál pokračovat ve fotbalové kariéře na vrcholové úrovni," řekl Vachoušek.

Působení v Teplicích si naopak minimálně o rok prodlouží brankář Grigar. Čtyřicetiletý gólman je v klubu od února 2009. V uplynulé ligové sezoně odchytal 19 zápasů, v závěru ročníku obdržel trest za červenou kartu a v posledních zápasech dostal přednost Filip Mucha.

Svou budoucnost zvažuje Tomáš Kučera. Jednatřicetiletému středopolaři, který se rovněž věnuje hudbě, v Teplicích končí smlouva. "My máme zájem, aby byla prodloužena, ale bude záležet na něm, jak se rozhodne. Jeho hudební kariéra je na vzestupu, skloubit ji s fotbalem není jednoduché. Je velký profesionál, fotbal rozhodně nešidí. Šidit nechce ani svou hudební kariéru, chce být férový ke klukům z kapely. Budeme v kontaktu a uvidíme," řekl klubový ředitel Rudolf Řepka.

V týmu zatím zůstává s devíti góly nejlepší klubový střelec uplynulé sezony senegalský útočník Abdallah Gning. "Žádná oficiální nabídka na něj na stole neleží. Na jednu stranu jsme rádi, že ho tu budeme mít. Na druhou stranu by pro klub bylo dobré, kdyby přišla vysoká nabídka a prodali bychom ho. Jsem z toho rozpolcený. Byl bych rád, kdyby zůstal, ale finance klubu jsou nad sportovní stránkou. Peníze za něj by nám otevřely dveře k jiným hráčům," uvedl Vachoušek.

K A-týmu by se mohl od příští sezony připojit bývalý reprezentační obránce Michael Lüftner. Odchovanec klubu zatím nastoupil za teplickou rezervu. "Chceme, aby s námi začal přípravu. Vidíme to podobně jako trenér Frťala – byl by obrovskou posilou. Ale záleží jen na něm," podotkl Vachoušek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články