Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Hubník vyřešil spor se Skuhravým vybojovanou penaltou a gólem

Ostrava - Michal Hubník přišel na hřiště půl hodiny před koncem za stavu 0:0 a odcházel z něj poté, co jeho Jablonec nasázel Ostravě čtyři branky. Útočník přitom byl u dvou z nich - nejdříve vybojoval penaltu na vítězný gól, poté sám skóre završil trefou na 4:0.

Jablonecká radost
zdroj: AP autor: Fredrik Varfjell

Jablonec se s defenzivou Baníku trápil přes hodinu hry. Všechno ukončil Pitákův gól z penalty za faul Zawady na Hubníka, který byl v tu chvíli teprve pět minut na trávníku. "Chtěl jsem si dát balon kolem hráče, ale vtom jsem ucítil takovou bolest, že to bylo neskutečné. Penalta byla evidentní," řekl Hubník. Bazaly však rozhodčím bouřlivě spílaly za údajné ofsajdové postavení faulovaného hráče. "Tak to vůbec nevím, to neumím posoudit," podotkl Hubník.

Třicetiletý forvard měl před zápasem o motivaci navíc. Kromě toho, že stále balancuje na pomezí základní sestavy a lavičky, měl i problém s koučem Romanem Skuhravým. "Řekl jsem mu, že jestli ten problém chce smazat, ať to dneska ukáže na hřišti, a on to splnil do puntíku," uvedl Skuhravý, který se ale více v osobní záležitosti pitvat odmítl. "Nedá se to upřesnit, zůstane to v kabině," řekl kouč.

Hubník první gól připravil, čtvrtý sám po brejku do otevřené obrany vstřelil. A to ještě jednou mířil do břevna. "Jestli mám silnější pozici? To já nevím, to se musíte zeptat trenéra. Já jsem rád, že jsem dal gól," řekl Hubník.

Severočeši se zatím v úvodu sezony s náročným programem vypořádávají náramně. Čtyři dny po pohárové výhře nad Strömsgodsetem smetli čtyřmi góly i Baník. Podle Hubníka zatím rytmus se dvěma zápasy v týdnu hráčům nevadí. "Pro fotbalistu je vždycky lepší, když hraje, než když trénuje. Regenerujeme, zvládáme to," řekl Hubník.

Jablonec možná nahnal obavy i pozorovatelům ze Sevilly, příštího pohárového soka v Evropské lize, kteří zápas v Ostravě sledovali. "Snad jsme jim ukázali, že umíme dát gól ze situací, které si vytvoříme," řekl Hubník. "Ale Baník na nás prvních dvacet minut vletěl. My jsem byli zakřiknutí, oni hráli přímočařeji a měli více šancí. Do druhého poločasu jsme si ale něco řekli a bylo to o něčem jiném. Dobře jsme kombinovali," dodal Hubník.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články