Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Hrošovského čeká na Spartě stý zápas. Výhra by byla dáreček, říká

Plzeň - Oslaví záložník Patrik Hrošovský 100. zápas v nejvyšší soutěži výhrou? Napoví nedělní šlágr mezi Plzní a Spartou. Hrošovský ví, že Viktoria nesmí zaváhat, aby se udržela před Slavií v čele tabulky. "Moc statistiky nesleduji, ale viděl jsem zrovna poslední bulletin, že jsem tam měl ke stovce zápasů. Tyhle zápasy mám nejraději," řekl Hrošovský, který den před utkáním oslaví 25. narozeniny.

Utkání Zlín - Plzeň
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

"Výhra by byla takovým dárečkem, tvrdí Hrošovský. Viktoria nyní vede ligu o bod před Slavií, která hraje v pátek na půdě Slovácka. "Když se nám podaří vyhrát, tak budeme neustále první. To je náš cíl do konce sezony. Poslední roky, když se takto hrálo o titul, jsme většinou měli větší náskok. Teď je to bod, ale pořád to máme ve svých rukách," konstatoval slovenský středopolař.

Plzeň nad Spartou vyhrála posledních pět ligových zápasů, vloni na Letné zvítězila 3:0. "Ty naše zápasy jsou většinou taktický boj. Bude důležité, abychom dobře bránili. Asi může rozhodnout první gól. Vloni jsme tam vyhráli 3:0, takže by bylo dobré, kdyby se nám to povedlo zopakovat," řekl Hrošovský.

Dva góly před rokem na Letné vstřelil Michael Krmenčík, byť nastoupil až v 79. minutě. "Dostal jsem od trenéra asi 15 minut a v hlavě jsem si to nastavil tak, že by bylo dobré dát gól, abychom se uklidnili. Nakonec jsem dal góly dva. Doufám, že teď nastoupím na větší porci minut a těch gólů dám ještě víc," přál si.

"Pro každého fotbalistu je zápas se Spartou takový o něčem jiném. Bude tam více lidí než třeba na Jihlavu, mám takovéhle vyhrocené zápasy moc rád," dodal čtyřiadvacetiletý útočník.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články