Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Hromada měl být za surový skluz proti Olomouci vyloučen. Chyboval sudí i VAR

Další velké pochybení sudího musí během pár dní řešit Komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR. Ladislav Szikszay v dohrávce 3. kola první ligy mezi fotbalisty Slavie a Olomouce nevyloučil záložníka Pražanů Jakuba Hromadu, který surovým skluzem trefil Martina Hálu ze Sigmy. Chyboval i videorozhodčí Jiří Adam, který měl zasáhnout a hlavnímu doporučit přezkoumání situace ze záznamu.

Jakub Hromada v diskusi s koučem Slavie Jindřichem Trpišovským
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

Hromada v 51. minutě na polovině hřiště ostře zajel do Hály, kterému ošklivě prošlápl nohu. Přestože videorozhodčí situaci přezkoumával, původní verdikt hlavního sudího nezpochybnil a slávistický záložník dostal jen žlutou kartu.

"Rozhodčí měl domácímu hráči udělit červenou kartu za surovou hru. Když tak neučinil rozhodčí na hrací ploše, mělo dojít k intervenci od VAR (videorozhodčího). Faulující hráč svým zákrokem ohrozil zdraví soupeře," uvedl ve videu Příhoda.

Slavia v době Hromadova zákroku vedla 1:0 a náskok v dohrávce udržela až do konce. Pražané se díky vítězství dotáhli na druhé místo tabulky a Spartu a ztrácejí čtyři body na vedoucí Plzeň, kterou přivítají v neděli.

Velké chyby se o víkendu dopustil také rozhodčí Pavel Julínek, který nevyloučil sparťana Bořka Dočkala za surový zákrok na nohu Michala Hlavatého z Mladé Boleslavi. Záložníkovi Pražanů udělil pouze žlutou kartu, přestože situaci na rozdíl od Szikszaye přezkoumával u monitoru. Julínek stejně jako další chybující sudí Karel Hrubeš má zastavenou delegaci na čtyři utkání a komise zároveň oba přeřadila na seznam druhé ligy.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články