Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Hraju s klukama, kterým bych mohl dělat tátu, říká Zavadil a libuje si, že jim stačí

Jede už páté gumy. Pavel Zavadil za půl roku oslaví třiačtyřicáté narozeniny, a jak to vypadá, tak pořád ještě na ligovém trávníku, kde se nedávno stal vůbec nejstarším ligovým hráčem historie tuzemského fotbalu. Tvůrce hry opavského celku tak překonal bývalého gólmana Sparty a Jihlavy Jaromíra Blažka, a jak se zdá, na konec kariéry stále nemyslí. "Jsem rád, že můžu hrát s klukama, kterým bych mohl dělat tátu," říká s tím, jak je pro něho důležité, že jim pořád stačí. "To je pro mě daleko víc než ten rekord," dodává veterán, který stále šéfuje hru opavského celku.

Zavadil také prozradil, jaký má recept na to, aby vydržel na prvoligovém trávníku tak dlouho. "Mám obrovskou vůli, že chci pořád hrát. Fotbal miluju a nechci se ho vzdát, i když vím, že ta chvíle jednou jistě přijde," vysvětluje čilý veterán. A právě proto, že se konec jeho kariéry neúprosně blíží, snaží se dávat do zápasů ještě víc. "Fotbalový život neskutečně letí a vím, že kdybych každý den netrénoval s mužstvem a nedělal to na sto procent, nikdy bych takhle dlouho hrát nemohl. Je moc důležité, že jsem každý den na hřišti," popisuje, co je pro něho důležité.

Rozhovor s ním přinesl opavský web po vítězném utkání s Teplicemi a tři body jej hodně potěšily. "Byl to strašný nápor a tlak, abychom utkání zvládli. I když to bylo teprve šesté kolo, hráli jsme o život," přiznal po zápase, po kterém byla soutěž kvůli pandemii koronaviru zatím na dva týdny přerušena.

Konstruktivní fotbalista také tvrdí, že se už zklidnil, i když má někdy problém krotit emoce. "Ostatní věci mě ovlivňují a odtahují ze hry. Zbytečně potom plýtvám silami a ty mi pak chybí třeba tam, kde je potřebuji. Proto se snažím plně soustředit na hru a na to, co mohu ovlivnit," vysvětluje, k čemu během dlouhé kariéry dospěl.

I v době omezení kvůli pandemii koronaviru, kdy hráči museli trénovat individuálně, si nedal odpočinek. "Musel jsem se donutit jít každý den trénovat a držet se toho, na co jsem zvyklý. Úplně jinak se trénuje s mančaftem nebo sám. Pak je jen na vás, jak jste silný charakterově, abyste se dokázal poctivě připravit," dodal Zavadil.

Veterán věří, že klub je na dobré cestě z problémů, které v minulé sezoně málem skončily sestupem. "Myslím, že je to dobře nastavené. Realizační tým i dění okolo klubu se zlepšilo. Čeká nás ale strašně moc práce, protože ne všechny věci jsou tak, jak mají být. Lidem, kteří jsou teď tady, naprosto věřím a přeji si, ať všichni držíme při sobě, protože pokud tomu tak nebude, nikdy to nemůžeme dotáhnout tam, kam by klub mohl směřovat," ukončil rozhovor pro opavský web.

Zdroj
www.sfc.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články