Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Touchdown

Hradec získal do obrany stopera Petráška s reprezentačními zkušenostmi

Posilu do obrany získal Hradec Králové. Smlouvu na tři roky tu podepsal člen širšího kádru fotbalové reprezentace Tomáš Petrášek. Dvaatřicetiletý stoper se vrátil do týmu téměř po deseti letech. Poslední angažmá měl v Jižní Koreji v klubu Čonbuk Hyundai Motors.

Tomáš Petrášek
zdroj: fchk

Největší jméno si Petrášek udělal v Polsku, kde s Čenstochovou vyhrál ligu i pohár. Po angažmá v Asii teď zamířil do nejvyšší české soutěže. "S Tomášem jsme byli ve spojení delší dobu, usilovali jsme o něj už v zimě. Situace kolem jeho příchodu měla nějaký vývoj, měl i další možnosti, ale nakonec se rozhodl pro Hradec," uvedl sportovní ředitel Jiří Sabou.

Posila si vybrala dres s číslem 4. "Do Hradce přichází fotbalista, který se díky své píli a pracovitosti stal respektovaným hráčem v polské lize. Je skvěle charakterově nastavený, přirozený lídr, jenž má vítěznou mentalitu. Vše je navíc umocněno tím, že je to Hradečák. On sám bere přestup k nám jako velkou výzvu, má motivaci do další práce. Pro klub bude dýchat, vzájemně se tak všichni společně můžeme posouvat dál," řekl Sabou.

Petrášek je v širším kádru národního týmu, za který odehrál tři mezistátní zápasy. V první české lize ještě žádný start nemá, do Polska odcházel z Viktorie Žižkov.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články