Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hradec si poradil s Jihlavou a získal důležité tři body

Mladá Boleslav - Solidní vstup do sezony Jihlava nepotvrdila proti Hradci Králové. Nováček v mladoboleslavském azylu zvítězil 1:0 a připsal si důležité tři body do boje o záchranu. O vítězství Východočechů rozhodl v 25. minutě Holeš. Jihlava tak po těžkém startu proti Plzni, Liberci a Slavii stále ještě nevyhrála, byť předváděla dobré výkony a má na svém kontě dva body.

Slavící fotbalisté Hradce Králové
zdroj: Reuters autor: Radek Petrášek

Během úvodní části utkání byl k vidění vyrovnaný fotbal. První šanci si připsal domácí Hradec. Trubač nabídl míč ze středu vápna na levou stranu Malinskému, ovšem jeho střílený centr nezastihl žádného ze spoluhráčů.

A když se ani po centru Mareše neprosadil hlavou Žondra, tak se ke své první velké šanci dostala také Jihlava. Hronek svou dalekonosnou střelou protáhl domácího gólmana Ottmara, ovšem ten míč vyškrábl na roh, ze kterého Jihlava nezahrozila.

To domácí dokázali roh přetavit v gól. Trubač rozehrál do vápna přesně na Holeše, který přetlačil svého obránce a nadvakrát dotlačil míč do sítě. Největší šanci na vyrovnání si Jihlava vypracovala před koncem prvního poločasu, Batioja však nastřelil jen gólmana Ottmara.

Do druhé půle vstoupili aktivněji hosté. Ovšem obě střely Urblíka i šance Hronka skončily těsně vedle pravé tyče hradecké branky. V 64. minutě měli hosté opět velmi blízko k vyrovnání. V pokutovém území však Ikauniekse vychytal Ottmar a Urdinov, který se dostal následně k balonu, před poloprázdnou brankou míč netrefil.

Na druhé straně hřiště mohli zvýšit své vedení domácí. Žondra posunul míč do středu pokutového území střídajícímu Schwarzovi, ale ten střílel vysoko nad branku. V nastaveném čase si připsala Jihlava ještě dvě vyložené šance. Ovšem nejdříve tváří v tvář vychytal Harbu Ottmar a následně opět Harba branku přestřelil. 

FC Hradec Králové - Vysočina Jihlava 1:0 (1:0)

Branka: 25. Holeš. Rozhodčí: Královec - Blažej, Koval. ŽK: Mareš, Plašil - Urdinov. Diváci: 1146.

Hradec: Ottmar - Holeš, Chleboun, Plašil, Mudra - Martan (80. M. Černý), Trubač (62. Zorvan), Vlkanova (68. Schwarz), Mareš, Malinský - Žondra. Trenéři: Pilný.
Jihlava: Hanuš - Blaič, Krejčí, Rosa, Urdinov - Urblík, Štěpánek (77. Harba) - Batioja (61. Vaculík), Hronek, Ikaunieks - Rabušic (73. Dvořák). Trenér: Hipp. 

Bohuslav Pilný (trenér Hradce): "Výsledek utkání nás samozřejmě těší, protože tři body nám pomůžou v tabulce. Ještě ke všemu, když jsme je získali se soupeřem, který měl méně bodů než my. Velmi dobře jsme vstoupili do utkání, dařila se nám kombinace, byli jsme nebezpeční. Chtěli jsme být agresivní a nepustit Jihlavu do hry, protože jsme věděli, že má velkou kvalitu. Po vstřeleném gólu jsme ale přestali být aktivní. Možná jsme začátek utkání trošku přepálili. Druhá půle byla již jen o tom, jestli dostaneme gól, nebo ne, protože Jihlava si vypracovala doopravdy hodně šancí. V takovýchto zápasech je potřeba, abychom hrozili z brejků, abychom byli nebezpeční, ale to se nám ve druhé půli nedařilo. Všechno jsme ztráceli. Přišlo mi, že jsme se lekli, že bychom mohli mít po čtyřech kolech šest bodů, aniž bychom hráli doma, ale fotbalový Bůh stál dnes při nás. Na druhou stranu hráči si dnes sáhli na dno, měli toho po utkání doopravdy dost." 
Michal Hipp (trenér Jihlavy): "Domácí měli v prvním poločase velmi dobrou, a dá se asi říci, že i jedinou šanci, ze které dali gól. Po něm jsme zvýšili aktivitu, vypracovali si několik velmi dobrých gólových příležitostí. To pokračovalo i ve druhém poločase. V této části hry jsme byli na hřišti velmi dominantní a domácí jsme do ničeho vyloženějšího nepustili. Hráli jsme samozřejmě na hranici rizika a domácí když hrozili, tak to bylo z rychlých protiútoků, přečíslení či standardních situací. Avšak druhý poločas z naší strany byl z hlediska efektivity žalostný. To, co se nám dnes podařilo zahodit, se už dávno ve fotbale nevidí. Dnes nevyhrálo lepší mužstvo, ale šťastnější mužstvo. Dovolím si říci, že jsme byli tři čtvrtiny zápasu lepším týmem, ale fotbal se hraje na góly, které jsme nedali. Zní to sice již jako fráze, ale je to tak. Fotbal znám, dnes nebyl spravedlivý a otočil se k nám zády." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články