Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Hradec se Zlínem na domácí půdě uhrál jen remízu

Hradec Králové hostil v 9. kole na svém trávníku fotbalisty Zlína. Navzdory slibným šancím na obou stranách však stav utkání zůstával nerozhodný. Šanci rozhodnout nedokázal proměnit ani Robert Hrubý, který v samotném závěru rozehrával nebezpečnou situaci po rohovém kopu. Obrana domácích však sitauci zvládla vyřešit a zápas tak skončil remízou 0:0. 

Robert Hrubý po neproměné šanci
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Byla to spíš bitva, dominovaly defenzivy. Směrem dozadu jsme sehráli vynikající utkání, ale musím mít výtky k útočné fázi. Do šancí jsme se dostávali těžkopádně, chyběla nám i kreativita zraněného Jakuba Rady," uvedl královéhradecký kouč Miroslav Koubek.

Do zlínské sestavy se takřka po měsíci a pětizápasovém trestu za ostrý faul na slávistu Ewertona vrátil obránce Cedidla. Na druhé straně nastoupil poprvé v sezoně od úvodní minuty útočník Dvořák, jenž rovnou navlékl kapitánskou pásku.

Střetnutí druhé a třetí nejhorší ofenzivy soutěže nabídlo v prvním poločase pouze hru plnou nepřesností a osobních soubojů. Do jediného nebezpečného zakončení se dostal po půlhodině domácí Kubala, z úhlu ale Rakovana nepřekonal.

Podobný obraz hry pokračoval i po přestávce. První zlínský pokus směrem na bránu vyslal až po hodině hry Hrubý, jeho dalekonosná rána ale minula i reklamní panel za bránou a vyletěla až mimo areál stadionu.

"Samozřejmě bychom byli radši, kdyby bylo na každé straně deset šancí. Takové zápasy ale někdy jsou. Připravovali jsme se i na to, že přijde málo lidí, tady nechodili nikdy a navíc Hradec není úplně domácí," komentoval zlínský záložník Robert Hrubý nepříliš pohledné utkání a návštěvu 550 diváků.

Čtvrthodinu před koncem se prodral do zakončení Jawo, jeho střelu v pádu ale Reichl bez problémů chytil. "Votroci" po třech výhrách neprohráli čtvrtý vzájemný duel za sebou. Zlín čeká už 19 utkání na venkovní ligovou výhru.

"Náš výkon bych rozdělil na dvě fáze – obrannou a útočnou. Zareagovali jsme na rozestavení Hradce, a proto jsme zrcadlili systém se třemi stopery. V obraně se nám to vyplatilo, ale vůbec nám to nefungovalo směrem dopředu. Už by to chtělo někdy uhrát nulu a také skórovat. Bod beru, ale celý tým musí lépe pracovat směrem dopředu," konstatoval zlínský kouč Jan Jelínek.

FC Hradec Králové - Trinity Zlín 0:0

Rozhodčí: Starý - Vodrážka, Černoevič - Kocourek (video). ŽK: Vašulín - Jawo, Silný, Rakovan. Diváci: 550.

Sestavy:

Hradec: Reichl - Klíma, Čihák, Čech - Kučera, Kodeš, Smrž, Ryneš (46. Novotný) - Dvořák (67. Trusa) - Vašulín, Kubala (67. Matěj Koubek). Trenér: Miroslav Koubek.

Zlín: Rakovan - Cedidla, Kolář, Simerský, Procházka, Bartošák (79. Reiter) - Fillo (70. Dramé), Hrubý (90.+2 Didiba), Janetzký, Čanturišvili - Jawo (79. Silný). Trenér: Jelínek.

Miroslav Koubek (trenér Hradce Králové): "Byla to spíš bitva, dominovaly defenzivy. Tušili jsme, že to bude takový zápas, i rozestavení Zlína jsme správně odhadli. Věděli jsme, že to bude dobývání dobře organizovaného aktivního bloku, což je velká přednost Zlína. Směrem dozadu jsme sehráli vynikající utkání, ale potřetí za sebou jsme neskórovali, takže musím mít výtky k útočné fázi. Do bloku je vždy těžké útočit, věřili jsme, že se můžeme dostat za obranu vzduchem přihrávkami na rychlé hráče, ale kluci na hrotu nejsou momentálně v optimálním herním rozpoložení. Do šancí jsme se dostávali těžkopádně, chyběla nám i kreativita zraněného Jakuba Rady. Toužili jsme před reprezentační pauzou poskočit na třetí místo, nicméně remíza je asi spravedlivá."

Jan Jelínek (trenér Zlína): "Náš výkon bych rozdělil na dvě fáze –⁠ obrannou a útočnou. Zareagovali jsme na rozestavění Hradce, a proto jsme zrcadlili systém se třemi stopery. V obraně se nám to vyplatilo, ale vůbec nám to nefungovalo směrem dopředu. Hradec to pak zjednodušil, překopával míče za obranu a tím nám eliminoval střed hřiště, nemohli jsme získávat míče a chodit do protiútoků. Do kombinace jsme se nedostávali a ze standardních situací jsme také nebyli nebezpeční. Nula vzadu je super, ale štve mě, že když neinkasujeme, tak ani nedokážeme skórovat. Už by to chtělo někdy uhrát nulu a současně dát gól. Bod beru, ale celý tým musí lépe pracovat směrem dopředu."

Hlavní zprávy

Nejčtenější články