Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Hradec našel kouče pro nový ročník. Koubka nahradí Weber

Fotbalisté Hradce Králové už ví, kdo je povede v příští sezoně. Novým koučem Východočechů se stane Jozef Weber. Na lavičce nahradí Miroslava Koubka, který ze zdravotních důvodů chybí týmu ve zbytku aktuálního ročníku.

Jozef Weber
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Dvaapadesátiletý Weber naposledy působil v Českých Budějovicích, kde ale vydržel jen 14 zápasů a v říjnu byl po čtyřech měsících odvolán. Hradec Králové pro něj bude v roli hlavního trenéra pátý prvoligový klub, v minulosti vedl ještě Bohemians 1905, Mladou Boleslav a dvakrát Karvinou. V nejvyšší soutěži odkoučoval 197 duelů.

"Chtěl jsem znovu zkušeného a pracovitého trenéra, který v tuto chvíli zapadne do našeho fungujícího soukolí, nebude dělat velké změny a naváže na práci, kterou tady odvedli předchozí dva trenéři. V klubu chceme i nadále držet stabilitu a pokračovat po cestě, po které jdeme," uvedl sportovní ředitel královéhradeckého klubu Jiří Sabou.

Je nám líto, video expirovalo.
Dohráno

O Koubkově konci klub informoval klub už před dvěma týdny, do konce sezony vede tým asistent Stanislav Hejkal. Jednasedmdesátiletý Koubek loni dovedl nováčka soutěže k překvapivému šestému místu a účasti v nadstavbové skupině o titul. Letos "votroci" obsadili v základní části osmou příčku a hrají skupinu o umístění.

"Trenéru Koubkovi patří velký dík, za dva roky odvedl v Hradci skvělou práci. Za mne je to po odborné stránce jeden z nejlepších trenérů, jaké jsem kdy poznal," ocenil Sabou. "Chci proto znovu trenéra, který bude chtít hrát náročný způsob hry, s organizací, nasazením a intenzitou. Tohle všechno v mých očích Jozef Weber splňuje," doplnil sportovní ředitel klubu s tím, že stávající realizační tým bude pokračovat i pod vedením nového kouče.

Weber by tak měl být i u otevření nového stadionu v Hradci Králové, které je naplánováno na začátek příští sezony. Poslední dva ročníky hrál východočeský celek domácí zápasy v azylu v Mladé Boleslavi.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články