Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
GP West Bohemia

Hradec Králové už je čtvrtý, Dynamo skolil dvougólový Kubala

Loňské šesté místo zatím ještě vylepšují. Fotbalisté Hradce Králové si poradili ve 13. kole první ligy i s Českými Budějovicemi na jejich hřišti jasně 3:0. Dvakrát se za hosty prosadil Filip Kubala, jednou Matěj Koubek. Domácí hráli od 49. minuty bez vyloučeného Lukáše Havla. "Votroci" v nejvyšší soutěži vyhráli potřetí za sebou, Jihočeši nebodovali po třech kolech a v tabulce jsou jedenáctí.

Hradecký Filip Kubala v zakončení v utkání s Českými Budějovicemi
zdroj: ČTK autor: Petr Skřivánek

Opatrný začátek zápasu oba týmy vystupňovaly až v závěru poločasu, kdy si připravily první nebezpečné šance. Nejprve ve 39. minutě Smrž vyslal kolmicí do solidní pozice Kubalu. Královéhradecký útočník se pohotově otočil a vypálil, ale mířil těsně vedle pravé tyče.

Domácí odpověděli v nastaveném čase první půle. Přesný centr Hellebranda zpracoval Zajíc pro Horu, jehož střelu však defenziva hostů zblokovala na roh. Po něm se Jihočeši dožadovali penalty, když se jim zdálo, že Kodeš fauloval Havla. Rozhodčí celou situaci zkontroloval na videu, ale souboj jako faul neposoudil. "Díval jsem se na video a nechápu, jak to nejde neodpískat. Tam bylo jasné držení. Samozřejmě, že pokud by rozhodčí nařídil penaltu, zápas by se vyvíjel jinak," řekl českobudějovický trenér Jozef Weber.

Video sehrálo důležitou roli i v úvodu druhého poločasu a opět v tom figuroval Havel. Ve 47. minutě nejprve udělil sudí Křepský za ostrý zákrok českobudějovického zadáka na Kubalu žlutou kartu. Následně si však souboj prohlédl ze záznamu a svůj verdikt změnil na červenou kartu.

Hradec Králové mohl hned ze standardní situace skórovat, ale Čihák hlavou minul. Hosté se však dočkali o chvíli později. V 53. minutě se po přihrávce Gabriela gólově prosadil Kubala. Východočechy mohl po chybě českobudějovické defenzivy definitivně uklidnit v 64. minutě Vašulín, ale ve velké šanci jej vychytal brankář Janáček.

Východočeský tým to dlouho mrzet nemuselo, protože hned o minutu později připravil Vašulín ideálně míč pro Kubalu, jenž už Janáčka překonal a v sezoně si polepšil na pět ligových gólů. "Těší nás, že se zrovna on prosadil, v poslední době hodně šancí spálil," uvedl kouč Hradce Králové Miroslav Koubek.

V závěru ještě po Kubalově přihrávce uzavřel skóre náhradník Matěj Koubek. "Cením si na Českých Budějovicích, že i za nepříznivého stavu zápas nevzdaly, nechaly na hrotu dva útočníky a nás podržela defenziva. Na ní také stojí celá naše úspěšná podzimní série," řekl trenér Koubek.

České Budějovice potvrdily, že se jim před vlastním publikem nedaří. Na Střeleckém ostrově ještě v sezoně nevyhrály, ze sedmi utkání tam získaly jen dva body a jsou nejhorším domácím mužstvem nejvyšší soutěže. "Bohužel jsme doma opět neuspěli a nemáme z toho dobrou náladu. Po domácí prohře s Olomoucí jsme se dostali výhrou v Ostravě, tak snad se nám venku zase bude dařit. Spíš než ztráta bodů mě ale dneska mrzí ztráta Havla, který určitě dostane trest," dodal Weber.

Dynamo České Budějovice - FC Hradec Králové 0:3 (0:0)

Branky: 53. a 65. Kubala, 88. Matěj Koubek. Rozhodčí: Křepský - Horák, Antoníček - Szikszay (video). ŽK: Čmelík - Kučera, Matěj Koubek. ČK: 49. Havel (Č. Budějovice). Diváci: 3472.

Sestavy:

Č. Budějovice: Janáček - Broukal, Havel, Králik - Čolič, Čavoš, Hellebrand (55. Sluka), Skovajsa - Hora (72. Sladký) - Potočný (55. Škoda), Zajíc (46. Čmelík). Trenér: Weber.

Hradec Králové: Reichl - Klíma, Čihák, Smrž - Gabriel, Rada (76. Dvořák), Kodeš, Kučera, Ryneš - Kubala (90. Ševčík), Vašulín (82. Matěj Koubek). Trenér: Miroslav Koubek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články