Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hradec Králové si v ligové generálce vyšlápl na Šachtar, Olomouc remizovala s Vejle

Cenného skalpu soupeře dosáhli fotbalisté Hradce Králové. V generálce na jarní část sezony porazili na soustředění v Turecku favorizovaný Šachtar Doněck 2:0. Obě branky vstřelil Ondřej Šašinka. Svěřenci trenéra Václava Kotala proto zakončili zimní přípravu bez nalezení přemožitele. Ze skalpu soupeře se radovali i hráči Zlína a Karviné, Olomouc remizovala a Bohemians 1905 prohráli.

Fotbalisté Hradce Králové se radují z gólu
zdroj: facebook.com/FC HRADEC KRÁLOVÉ

Šašinka otevřel skóre ve 22. minutě pohotovou přízemní střelou. Šachtar po změně stran sahal po vyrovnání, ale defenziva Votroků jeho tlak přečkala. Královéhradecký útočník se naopak prosadil, když z dálky překvapil brankáře. Dvanáctý tým prvoligové tabulky odstartuje jarní část nejvyšší soutěže v neděli 11. února doma proti Bohemians 1905.

Je však nutné zmínit, že úřadující ukrajinští mistři odehrají v sobotu ještě jedno střetnutí ve zcela odlišné sestavě proti argentinskému Vélezu Sarsfield.

"Vítězství si ceníme, protože Šachtar, jak všichni víme, hraje v evropských pohárech. Myslím si, že jsme podali zodpovědný výkon. Pro nás je rozhodující, abychom dokázali takový výkon zopakovat i v utkání s Bohemians," řekl trenér Kotal klubovému webu.

"Po posledních zápasech jsme kritizovali hráče, že málo zakončují. Jsem rád, že to vzal i Šáša (Šašinka) na sebe. Víme, že má velmi dobré zakončení, takže to jen potvrdil," přidal kouč.

Sigma přišla o vítězství v nastaveném čase

Olomouc se s dánským Vejle rozešla smírně 1:1. Sigmu sice poslal do vedení v 85. minutě Ebrima Singhateh z penalty, ale v nastaveném čase vyrovnal Victor Lind. Hanáci tak ani ve druhém duelu v Turecku nezvítězili, minule podlehli Ludogorci Razgrad 1:3. Do ligového jara vstoupí za týden v Liberci.

"Důležitost výsledků přijde hlavně v sezoně, tentokrát jsme ale zklamaní. Chtěli jsme soustředění zakončit vítězně. Jednoduchou matematikou to bylo 6:0 na čisté šance, výsledek je ale 1:1. Soupeř dal gól ze střely, která byla tečovaná, jinak ani nešla na bránu. My jsme své šance zahazovali, bohužel proto nejsme vítězní," uvedl trenér Václav Jílek.

Mladá Boleslav s Ludogorcem Razgrad rovněž uhrála výsledek 1:1. Úřadujícího bulharského šampiona poslal do vedení ve 14. minutě Bernard Tekpetey, ještě do pauzy odpověděl Tomáš Ladra. Středočeši udrželi v zimní přípravě neporazitelnost, druhou část ligového ročníku zahájí v sobotu v Plzni.

Vítězná generálka se v Turecku nepovedla ani Jablonci, který vinou branky v nastavení remizoval 2:2 s ukrajinským týmem Veres Rivne. Za Severočechy se trefili Miloš Kratochvíl z pokutového kopu a Jakub Martinec. Jablonečtí se ve 20. kole nejvyšší soutěže představí v neděli 11. února na stadionu pražské Slavie.

Bohemians 1905 na závěr tureckého soustředění podlehli CSKA Sofia 1:2 a utrpěli první porážku v zimní přípravě. Bulharský vicemistr si vytvořil dvoubrankový náskok, Klokani v 85. minutě už pouze snížili díky Matyáši Kozákovi.

Zlín zdolal Dunajskou Stredu na jejím stadionu 1:0 a v přípravě zvítězil po třech bezbrankových remízách. Utkání opět směřovalo k výsledku 0:0, ale v 85. minutě rozhodl Jakub Černín. Ševci se tak úspěšně naladili na zápas v Teplicích, který sehrají v neděli 11. února.

Karviná doma zdolala Skalici 2:1 a v přípravě vyhrála počtvrté za sebou. Všechny branky padly až v závěrečné půlhodině. Na vedoucí gól Emmanuela Ayaosiho sice odpověděl v 84. minutě Adam Morong, ale krátce nato Slezanům zařídil vítězství Amar Memič. Karvinský nováček příští sobotu přivítá úřadujícího mistra Spartu Praha.

Přípravná fotbalová utkání:

FC Hradec Králové – Šachtar Doněck 2:0 (1:0)
Branky:
22. a 66. Šašinka.
Sestava Hradce Hrálové: Zadražil (46. Knobloch) – Harazim, Čihák, Leibl (77. Spáčil) – Čmelík (65. Pudhorocký), Kučera (90.+1 Kaštánek), Kodeš, Horák – Šašinka, Pilař (46. Krejčí) – Vašulín (71. Hais). Trenér: Kotal.

Sigma Olomouc – Vejle (Dán.) 1:1 (0:0)
Branky: 85. Singhateh z pen. – 90.+3 Lind.
Sestava Olomouce: Macík - Pokorný, Beneš (61. Vraštil), Novák 0 Chvátal (61. Křišťál), Breite (80. Dele), Pospíšil (46. Ventúra), Sláma – Vodháněl (61. Amasi), Zorvan (61. Langer) – Juliš (61. Singhateh). Trenér: Jílek.

Bohemians Praha 1905 – CSKA Sofie 1:2 (0:1)
Branky: 82. Kozák – 9. Nazon, 53. Phaeton.
Sestava Bohemians 1905: Reichl – Křapka, Vondra, Hybš – A. Kadlec (46. Mužík), Hůlka, Beran, Kovařík – Matoušek (46. Ristovski), Hála (46. Kozák) – Prekop. Trenér: Veselý.

MFK Karviná – Skalica 2:1 (0:0)
Branky: 64. Ayaosi, 85. Memič – 84. Morong.
Sestava Karviné: I. poločas: Holec – Čurma, Svozil, Bederka, Ražnatovič – Žák, Budínský – Kačor, Ezeh, Iván – Vinicius. II. poločas: Holec – Krčík, Traoré, Kauan Carneiro – Memič, Moses, Boháč, Fleišman – Ayaosi – Akinyemi, Regáli. Trenér: Jarábek.

Dunajská Streda – FC Zlín 0:1 (0:0)
Branka: 85. Černín.
Sestava Zlína: Dostál – Cedidla, Kolář, Didiba, Čelůstka (56. Načkebija) – Bužek (73. Slončík), Nombil (56. González) – Fantiš (56. Vukadinovič), Janetzký (83. Černín), Bartošák (83. Reiter) – Schánělec (69. Ikugar). Trenér: Červenka.

FK Mladá Boleslav – Ludogorec Razgrad 1:1 (1:1)
Branky: 32. Ladra – 14. Tekpetey.
Sestava M. Boleslavi: Trmal – Kostka, Král, Suchý, Suchomel – Kubista (80. Žitný), Karafiát (75. Buryán) – Ladra (75. Sakala), Mareček (75. Mašek), Kušej (61. Vaníček) – Pulkrab (61. Pulkrab). Trenér: Holoubek.

FK Jablonec – Veres Rivne (Ukr.) 2:2 (0:1)
Branky: 53. Kratochvíl z pen., 57. Martinec – 27. Mrvaljevič, 90.+1 Kurko.
Sestava Jablonce: Hanuš – Štěpánek, Hurtado (72. Hübschman), Martinec – Čanturišvili (81. Karban), F. Souček (46. Houska), Nebyla (65. Náprstek), Kratochvíl (72. Drchal), Polidar – Alégué (46. D. Souček), Chramosta (46. Kanakimana). Trenér: Látal.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články