Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Hráči Baníku zahájili přípravu i s Chorvatem Čuljakem

Ostrava - S jediným nováčkem, jímž je testovaný chorvatský obránce Tomislav Čuljak, zahájili přípravu na další prvoligovou sezonu fotbalisté Ostravy. Z jarního kádru naopak scházeli útočníci Dávid Škutka a Michael Krmenčík, kterým skončilo hostování. Baník, který po vynikajícím jarním finiši dokráčel k poklidné záchraně mezi elitou, má v letním přestupním termínu políčeno na dvě posily. Nad případným návratem Milana Baroše na sever Moravy visí stále otazníky.

Jednou z posil by mohl být chorvatský levý obránce Čuljak z druholigového Cibalia Vinkovci, sedmadvacetiletý zadák se navíc na Bazalech předloni v zimě mihl v rámci přípravného kempu. "Jenže tehdy měl poněkud vyšší požadavky. Teď se ale změnily směrem dolů a je pro nás dostupnější. Tehdy se nám líbil, ale na penězích to ztroskotalo," řekl novinářům manažer klubu Radek Slončík.

Post levého obránce hodlá Baník během léta vyztužit především. Stál také například o olomouckého Jana Javůrka, jenž je ale pod smlouvou. "Sigma za něj chtěla hodně peněz," přiznal Slončík. Podle něj klub stojí i o jednoho záložníka. Případné doplnění kádru se navíc může změnit v závislosti na odchodech. "O některé naše hráče je zájem, ale nedá se říct, jestli někdo odejde. To se všechno uvidí," řekl Slončík.

Trojlístek Tomáš Bernady, Martin Svědík, Radek Korytář měl na úvodním tréninku 21 hráčů do pole a čtyři gólmany. Chyběli zranění Tomáš Vengřinek s Alansem Sinělnikovsem i Ghaňané Francis Narh s Derrickem Mensahem a Brazilec De Azevedo. "Ti všichni se zapojí do přípravy příští týden, mají povolený pozdější nástup. Především v případě De Azeveda byl problém teď sehnat z Brazílie letenku," podotkl Slončík.

Možný Barošův návrat do Ostravy je zatím v nedohlednu

Hodně rozmazané jsou obrysy návratu Milana Baroše zpátky do Ostravy. Dvaatřicetiletý útočník o své další budoucnosti ještě nemá jasno. Domů ho sice znovu vábí Ostrava, ale o Baroše je pořád velký zájem i v zahraničí a především na bohatém asijském trhu. Vítěz Ligy mistrů z roku 2005 navíc doposud nedoléčil koleno po vážném zranění, které v prosinci utrpěl ještě v barvách tureckého Antalyasporu.

"Já jsem s Milanem mluvil a on sám zatím neví, co bude. Říkal mi, že ještě nemá povolení naplno trénovat. Potřebuje prý ještě měsíc čas, potom bude záležet na stavu jeho kolena. Až potom se asi bude rozhodovat. Určitě to není tak, že až bude zdravý, tak půjde k nám. Říkal mi, že má nabídky i odjinud a uvidí, až bude zdravotně v pořádku," dodal na toto téma Slončík.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalisté Baníku Ostrava zahájili přípravu
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články