Hovorka oslavil stý zápas vítězstvím. Předtím jsem tu ani jednou nevyhrál, připomněl

David Hovorka měl po utkání 16. kola první ligy proti Karviné dvojnásobný důvod k radosti. Nejenže obránce Slavie oslavil jubilejní stý zápas v nejvyšší soutěži výhrou 3:1, ale navrch se mu podařilo zlomit prokletí slezského stadionu, kde osobně uspěl až na šestý pokus.

Slávistická radost
zdroj: ČTK autor: Vladimír Pryček

"Jsem hrozně rád, že se mi to jubileum povedlo. Sám jsem o tom ani moc nevěděl. Kluci mi před zápasem připomněli, že by to bylo moje jubileum. O to víc jsem rád, že se nám to podařilo a získali jsme tři body. To je nejdůležitější," řekl Hovorka.

K výhře přispěl asistencí při prvním gólu v 51. minutě, kdy na zadní tyči vrátil míč před prázdnou branku a Abdallah Sima jej doklepl z několika kroků do sítě. "Měli jsme nacvičené nějaké signály, kluci to dobře protečovali na přední tyči. Já jsem běžel intuitivně dozadu na druhou tyč, kde se mi to taky nějak odrazilo. Levačkou jsem to se štěstím vrátil zpět, tam byl Simič a doklepl to. Takže šťastný gól, ale hodně důležitý," poznamenal Hovorka.

Jeho tým poté zvýšil, ale v 82. minutě snížil z penalty domácí Kristi Qose. Hovorka se v tu chvíli trochu bál, aby v Karviné opět neztratil výhru. Z předchozích pěti duelů tam v barvách druholigového Žižkova, Liberce, Sparty Praha a dvakrát Jablonce ani jednou nezvítězil.

"Nebylo to vůbec příjemné, zničehonic jsme dostali kontaktní gól. Pro mě to bylo trošku nostalgické. Já osobně tu předtím ani jednou nevyhrál. Skoro vždy to mělo stejný průběh, že jsme vedli a pak jsme dostali gól. Jediné štěstí, že jsme hned dali třetí gól, který nám trošku pomohl do toho konce," uvedl Hovorka.

Jeho celek v lize už 27 zápasů po sobě neprohrál a upevnil si vedení v tabulce. "Samozřejmě jsme rádi, že můžeme vítězit a udělat takovou šňůru. Ale pak se spíš koncentrujeme a jdeme zápas od zápasu. Teď bude kolotoč zápasů hodně náročný, takže koukáme dopředu," dodal Hovorka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články