Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Horváth: Naše hra byla proti Olomouci dokonalá

Plzeň - Šéfoval týmu, který předvedl dokonalý výkon. Kapitán fotbalistů Plzně Pavel Horváth nešetřil po výhře 3:0 ve šlágru s Olomoucí chválou na své spoluhráče. Těšilo ho, že se všichni v kádru podřídili kolektivní hře a tím utlumili ofenzivní sílu Sigmy, která dosud vedla tabulku. To, že se Plzeň dostala do čela, zatím neřeší. 

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

"Co mi chybělo k dokonalosti? Mně nic. Možná asi to, aby mě trenér ve čtvrtek proti Hapoelu vystřídal o pět minut dřív, abych měl dnes sílu si také zaútočit," žertoval Horváth. "Odehráli jsme to naprosto skvěle dozadu i dopředu. Hlavně jsem rád, že jsme to zvládli v defenzivě. Přestože máme ofenzivní tým, tak se i hráči do útoku podřídili kolektivu. Vlastně kromě té chyby v závěru neměla Olomouc žádnou šanci. Výsledek odpovídá silám na hřišti. Byli jsme prostě lepší," hodnotil plzeňský kapitán.

Že se Viktoria dostala do čela tabulky, osobně příliš neřeší. "První místo asi nejvíc těší naše fanoušky. V tuhle chvíli to ale nic neznamená. Budu se opakovat, ale tabulka je našlapaná a bodové rozdíly jsou mezi týmy minimální. Jakékoli mužstvo je schopné pětkrát po sobě vyhrát nebo prohrát," mínil Horváth.

Současné zlepšené výkony přisuzuje zejména tomu, že se zlepšil kolektivní přístup k obraně a daří se tak dávat góly jako první. "Soupeři jsou na nás dobře připraveni. Proto je pro nás důležité v zápasech dávat gól jako první a žádný neinkasovat. Teď jsme čtyři utkání odehráli vzadu s nulou a na našich bodových ziscích je to hned vidět," řekl Horváth.

"Každý z nás se musí podřídit kolektivu. Je jedno, kdo teď dává góly, hlavní je, že mužstvo teď jede a každý ví, jaká je jeho role. I já klidně v utkání nepřelezu půlku, když to prospěje týmu. Všichni odehráli výborně svoje role a zaslouženě jsme vyhráli. Všichni odehráli nadprůměrný zápas," dodal.

Vliv na zlepšení výsledků prý ale může mít i návrat Daniela Koláře po zranění. "Dan je pro nás důležitý hráč, protože dokáže hrozně rychle převzít míč a tím dokáže přečíslit soupeře. Po té pauze zaviněné zraněním teď navíc pravidelně dává góly, což je dobře jak pro nás, tak pro něj. Hlavní je, aby mu vydrželo zdraví a forma," přál si Horváth.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články