Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Horňák po bídné sezoně Sparty: Musíme posílit kádr, hrát s nadšením a zvednout se

Sparta porážkou 1:2 v derby na Slavii v posledním kole nadstavby první ligy podtrhla nepovedenou sezonu a potřetí za sebou neskončila v tabulce lépe než třetí. Podle trenéra Michala Horňáka potřebují Letenští posílit prakticky ve všech řadách a do dalšího ročníku jít s větším nadšením. Bývalého reprezentanta, který z pozice asistenta dočasně převzal tým před posledním kolem základní části po Zdeňku Ščasném, by měl od příští sezony vystřídat nový hlavní kouč.

Dočasný trenér Sparty Michal Horňák
zdroj: ČTK

"Třetí místo samozřejmě určitě není umístění, na kterém by chtěla Sparta v příštích letech být. Musíme se určitě zvednout. Musíme posílit kádr, hrát s trochu jiným entuziasmem, nadšením a kvalitou, než to bylo v této sezoně," doplnil Horňák, který v šesti zápasech v roli hlavního kouče Sparty s týmem čtyřikrát zvítězil a dvakrát prohrál.

Letenští podle něj doplatili na zranění hráčů včetně očekávaného lídra Bořka Dočkala, který přišel v zimě. "Pevný základ týmu je, ale bohužel máme 10 zraněných hráčů, a to už je znát. Základ kádru se pak rozpadne. Takovým tahounem měl být Bořek Dočkal, ten se ale po dvou třech zápasech bohužel zranil. To byl náš kámen úrazu letos. Samozřejmě by Sparta měla i tak posílit pro příští sezonu, aby se zvýšila konkurence," řekl Horňák.

"Potřebujeme dávat góly, potřebovali bychom tedy posílit na postu útočníka nebo ofenzivního hráče. Ideální by ale bylo, kdyby téměř do každé řady přišel hráč, který by se dokázal dostat do základní sestavy a zvedl kvalitu hry," dodal Horňák.

Horňáka nejspíš nahradí olomoucký trenér Václav Jílek. "Vím, že Sparta jedná o pozici hlavního trenéra. Víc k tomu říct nemůžu, protože nevím, v jakém stadiu to je, v jaké fázi jednání jsou," řekl Horňák.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články