Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Hořava před šlágrem na Letné: Proti Spartě se nám daří, o aktuální formě to nebude

Po vítězných jarních duelech se Slavií a Jabloncem nastoupí v sobotu fotbalisté Plzně na Letné. Záložník Tomáš Hořava předpokládá, že očekávaný magnet 24. kola se Spartou nebude tolik o aktuální formě obou rivalů, ale spíše o přístupu. Obhájci titulu chtějí potvrdit pozitivní bilanci s pražským rivalem, který vyhrál všechny čtyři dosavadní utkání po zimní pauze.

Tomáš Hořava v dresu Plzně
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

Sparťané porazili vždy o jednu branku Bohemians 1905, Duklu, Ostravu i Liberec. Plzeňští hráči po úvodní jarní remíze v Mladé Boleslavi zdolali Slavii, Opavu a Jablonec.

"Pro ně je plus, že si zvyšují sebevědomí, ale i my máme za sebou dobré výsledky. Nicméně myslím si, že tyto zápasy nejsou ani tak o aktuální formě, ale spíše o přístupu," řekl Hořava.

"Hrajeme venku, čekám těžký duel. Sparta je ve výsledkové pohodě, i když herně jí to třeba ještě tolik nesedí. My ovšem víme, že na Letné se nám v poslední době dařilo, takže věřím, že si odvezeme body," doplnil kapitán Roman Hubník.

Druhá Plzeň má v tabulce na třetí Spartu komfortní jedenáctibodový náskok. V posledních devíti vzájemných ligových kláních Viktoria sedmkrát vyhrála, jednou remizovala a prohrála pouze v dubnu 2017.

"Od doby, co jsem tu, se nám proti nim daří. Doufám, že na to navážeme. Zápas, ve kterém Václav Procházka dostal červenou kartu a v deseti jsme dokázali vyhrát, byl skvělý. Ale pamatuji si třeba také vítězství 3:0 na Spartě, kdy Krmi (Michael Krmenčík) dával dva góly a přiblížil nás k titulu," vzpomínal záložník Hořava.

Podle Hubníka mohou v sobotu rozhodovat detaily. "Standardka, jedna chyba, jeden gól... Je třeba dobře bránit, a když se dostanete do šancí, tak je využít. Musí tam být i souhra okolností, náhod, štěstí, ale když k tomu přistoupíme zodpovědně a podáme týmový výkon, mohli bychom uspět," uvedl plzeňský stoper, který v minulosti hrával za Spartu.

"Tato střetnutí bývají zajímavá jak pro fanoušky, tak i pro nás. Bývají hodně o bojovnosti, agresivitě a rozhoduje také to, kdo přidá navíc z fotbalovosti. Musíme k těmto důležitým věcem přidat vždy něco navíc," vysvětlil třicetiletý Hořava.

Západočeši už na jaře porazili dva soupeře z první šestky tabulky - doma Slavii 2:0 a Jablonec 1:0. "Proti Slavii i Jablonci jsme to zvládli s nulou, což je důležité. Dokazuje to, že celé mužstvo dobře bránilo. Musíme sice zapracovat na ofenzivě, ale na kvalitní defenzivě se dá také stavět," zakončil čtyřiatřicetiletý Hubník.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články