Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Holoubek měl jasno rychle. Vnitřně jsem očekával, že nabídka z ligy přijde, řekl

Trenérská licence úspěšně dodělána, od mládeže mohl David Holoubek zamířit i do prvoligových trenérských výšin. Možnost vést fotbalisty Liberce ho sice překvapila, ale vnitřně cítil, že by nabídka od prvoligového klubu mohla přijít. Dosavadní kouč sparťanské sedmnáctky, který na Letné krátce vedl i A-tým, chce ve Slovanu navázat na hru pod bývalým trenérem Jindřichem Trpišovským a pokusit se udržet čtvrté místo v ligové tabulce.

David Holoubek
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Nebylo to úplně dlouhé rozhodování. Když mě oslovil majitel Slovanu pan Karl, řekl jsem mu, že bych do toho šel. Tahle práce mě lákala," řekl na startu přípravy Holoubek.

"Jasně, že mě nabídka překvapila. Kluka od mládeže překvapí nabídka z prvoligového klubu. Musím ale říct, že jsem vnitřně očekával, že by nabídka z ligy měla a mohla přijít. Jsem o to radši, že přišla právě od Liberce," dodal sedmatřicetiletý kouč.

V lize ho čeká druhé trenérské angažmá. Od září 2016 do loňského března působil u sparťanského "áčka" a dokázal s ním postoupit ze základní skupiny Evropské ligy. Po nevydařeném vstupu do jara ve dvojici se sportovním ředitelem Tomášem Požárem byl ale odvolán, věnoval se studiu chybějící licence a práci s mládeží.

Je nám líto, video expirovalo.
Jablonečtí a Liberečtí začali zimní přípravu jaksepatří ve vánici

"Řekl bych, že všichni trenéři, kteří jsou ve Spartě u mládeže, odvádí kvalitní práci. A moje chvilkové působení u áčka Sparty tomu asi taky pomohlo, že jsem dostal tuhle šanci v Liberci," uvedl Holoubek.

S licencí jako s řidičákem. Občas jízda načerno

Nyní už má trenérskou licenci dodělanou. "Můžu být na pozápasových rozhovorech a oficiálně koučovat. Takže to bude v tomhle oproti Spartě velký rozdíl, byl to tenkrát s licencí takový projekt, což mě mrzelo. Je to stejné jako třeba s řidičákem. Někdo jezdí načerno, nebo si ho zrovna dělá. Také se občas stane, že si sedne za volant, ale nemá ho," podotkl v nadsázce.

Se čtvrtým týmem ligové tabulky Libercem by chtěl navázat na práci kouče Trpišovského, který odešel do Slavie. "Hru Liberce jsem si velice podrobně analyzoval. Takhle hrají v Evropě vyspělé kluby. Vysoký presink, obrovská ochota hráčů sprintovat, běhat a pracovat. Je tu zajímavý potenciál hráčů. Já bych chtěl v podstatě jen navázat na tuto filosofii. S Jindrou jsem v tomto ohledu na stejné lodi. Možná s malými upgrady hry. Pokud se nám ta hra podaří udržet a pokud by se podařily pohárové příčky, budu nesmírně šťastný," řekl Holoubek.

Nemyslí si, že by se od prvního ligového angažmá změnil. "Akorát jsem se více začal soustředit na taktiku hry. To je ale spíše taková zajímavost než zásadní změna. Samozřejmě člověk se furt učí. Jak stárne, postupně se vyvíjí a analyzuje. Jsou to spíše takové specifické věci, které se těžko pojmenovávají," uvedl Holoubek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články