Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Hoftych po gólových hodech v Liberci: Bláznivé. Jsme za šašky, hodnotil Ledecký

Už to vypadalo, že by České Budějovice mohly překvapit fotbalisty Liberce, ti se ale nakonec zaskočit nenechali a zvítězili 4:2. Dohrávka 11. kola první ligy tak přinesla na stadionu U Nisy rovnou šest gólů. Trenér domácích Pavel Hoftych označil utkání za bláznivé, útočník Dynama David Ledecký měl ovšem jasno: "Jsme za šašky."

Roman Potočný
zdroj: ČTK

Záložník Alexandru Baluta hostující ze Slavie potvrdil své kvality hned na úvod, kdy otevřel skóre. Jenže pak přišly během tří minut trefy Ledeckého a Patrika Brandnera a bylo to 2:1 pro Budějovice. Slovan bil na poplach.

"Začátkem to byl bláznivý zápas. Mohli jsme jít do vedení 2:0, ale pak jsme za pár minut prohrávali 1:2. To bylo hodně nepříjemný, kdy nás potrestali ze dvou šancí," řekl v rozhovoru pro ČT sport kouč Liberce Hoftych. "V tu chvíli to vypadalo, že nás do ničeho nepustí," dodal.

Jenže branka Romana Potočného z 23. minuty postavila Liberec zpátky na nohy. V druhé půli dokonali obrat Petar Musa a z penalty pak Kamso Mara. "Druhý poločas jsme si šli pro vítězství víc. Vyhráli jsme důležitý zápas," byl rád Hoftych za vítězství, které Liberec dostalo na osmé místo v tabulce před devátou Spartu.

Je nám líto, video expirovalo.
Studio fotbal - Dohráno Plus

"Bylo to náročné. Věděli jsme, že Budějovice s námi budou chtít hrát fotbal. Usnadnily nám to, když pak trochu víc otevíraly prostory. Přehráli jsme tu i Spartu (3:1), když s námi chce někdo takhle hrát," řekl autor srovnávacího gólu Potočný.

Zato David Ledecký, který zatím marně hledá svou střeleckou fazónu z poslední sezony ve druhé lize, byl zklamán velice. A nazlobený hlavně na sebe.

"Mohl jsem dát další gól, ale jen jsem to lízl. První poločas to bylo nahoru-dolů. Říkali jsme si, že to chceme zklidnit a jsme zase za šašky. Vedeme zápas a jedeme bez bodů domů," řekl šestadvacetiletý útočník. Na trávník přišel až v desáté minutě, kdy se v tabulce poslednímu Dynamu zranil Michael Rabušic.

"První odhady nejsou dobré, jde o problémy s kolenem. Pokud bude jeho zranění na delší dobu, bude to pro nás velká ztráta," uvedl trenér Budějovic David Horejš.

Trenér Pavel Hoftych
zdroj: ČTK

"Budějovice nám to vítězství trochu umožnily. Prospělo nám výrazně vysoké napadání jejich rozehrávky," řekl Hoftych.

Místo, aby prý šli Mikula a spol. jednoduše s míčem nahoru, přišla zasekávačka a snaha o obehrání. "Proto soupeř hru celkem rychle otočil. Pak jsme se snažili dávat centrované míče a s tím měly Budějovice problémy," dodal Hoftych, který se musel obejít bez tří vykartovaných hráčů: Oscara, Breiteho a Kačaraby.

Spokojen byl zejména s faktem, že oproti předchozí domácí remíze proti Teplicím (1:1) mohli tentokrát odcházet fanoušci z promrzlého stadionu s hřejivými třemi body v zádech.

"S Teplicemi jsme odehráli špatný utkání, pro diváka na stadionu to nebylo zajímavý, chyběla nám energie. Proto jsem rád, že jsme tentokrát vyhráli a lidi potěšili," řekl Hoftych, jehož mužstvo v předešlém týdnu uspělo i v domácím poháru proti Prostějovu (3:1).

Liberec nyní čeká předehrávka na Slovácku. Utkání odvysílá živě ČT2 v pátek od 17:40. Budějovice přivítají v neděli fotbalisty Bohemians 1905, kteří mají za sebou prohru 0:1 v Teplicích.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články