Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Hoftych: Liga má čtyři favority včetně Slovácka. Boleslav chce usilovat o první šestku

Fotbalisté Mladé Boleslavi vstoupí do nové ligové sezony s cílem usilovat o umístění v první šestce. Prohlásil to trenér Pavel Hoftych s tím, že kádr považuje za vyvážený a z hráčů cítí touhu po úspěchu. V nejvyšší soutěži vidí čtyři favority. Vedle "velké trojky" i Slovácko. "Důležité pro nás bude zvládnout start do ligy," řekl kouč.

Středočeši obsadili v minulém ročníku sedmé místo. "Velké vytyčování cílů způsobuje velká očekávání, která špatně dopadají. Samozřejmě chceme být úspěšní. Liga bude vyrovnaná a bude pro každého těžká. Spousta klubů hodně a dobře doplnila své kádry a očekávám, že česká liga, kterou mám rád, bude zase o trochu zajímavější než v předchozím ročníku," uvedl Hoftych.

"Naším přáním je usilovat o elitní šestku. V lize vidím čtyři favority, a to Slavii, Plzeň, Spartu a Slovácko. Těmto čtyřem týmům přeji, aby co nejdéle vydržely v evropských pohárech a byly tím pádem v tuzemské lize pro nás spíše porazitelní a hlavně udělaly co nejvíce bodů pro český koeficient," uvedl pětapadesátiletý Hoftych, který tým převzal v únoru po odvolání Karla Jarolíma.

S podobou kádru je spokojený. "Z mého pohledu je patřičně vyvážený. Věřím, že tým je zdravý, a z hráčů cítím, že chtějí něco dokázat. Uvidíme, jak se sezona povede," prohlásil Hoftych, jehož svěřenci začnou novou sezonu nejvyšší soutěže v sobotu ve Zlíně.

Mladá Boleslav má za sebou soustředění v Rakousku, kde podlehla FC Turín 0:2 a maďarskému Mezökövesdu 2:3. "Rakouské soustředění bylo fantastické, i když tam byly malé problémy s hřištěm po bouřce. Utkání s Turínem pro nás bylo hodně těžké. I když jsme měli několik dobrých pasáží, museli jsme se více věnovat defenzivě," konstatoval někdejší trenér Zlína, Bohemians 1905, Trnavy, Českých Budějovic a Liberce.

"Proti Mezökövesdu jsme měli velmi dobrý začátek, ale ve druhém poločase soupeř skóre otočil. Ani v jednom případě jsme však nehráli na výsledek, měli jsme především zájem dát příležitost všem hráčům, kteří s námi byli v Rakousku na soustředění," podotkl Hoftych.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články