Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Hoftych: Gebre Selassie se plánuje vrátit do Liberce. Rád ho tu uvítám

Slovan Liberec větří slavnou posilu. Do týmu by se po konci angažmá v bundesligovém Werderu Brémy měl vrátit Theodor Gebre Selassie. Český bek, nebo křídelník, jehož otec je Etiopan, mluvil s libereckým koučem Pavlem Hoftychem a vyjádřil chuť vrátit se pod Ještěd. Gebre Selassie patřil mezi hlavní postavy týmu, který v roce 2012 získal titul, díky čemuž si vydobyl místo v reprezentaci a přestup do zahraniční.

Theodor Gebre Selassie v dresu Brém
zdroj: ČTK/imago/Neundorf/Kirchner via www.imago-images.d

"Theo dal jasně najevo, že se mu už nechce nikde cestovat. V Liberci má rodinu, chce se tam vrátit, odvedl tam skvělou práci. Já a vedení jsme s ním už delší dobu ve spojení," řekl Hoftych po porážce 0:3 na hřišti Bohemians 1905 v utkání 31. ligového kola.

"Já jsem s ním mluvil naposledy tři dny zpět. Bavili jsme se i o pozici v týmu a postech, které je momentálně schopen hrát. Pevně věřím tomu, že se k nám Theo v létě přidá. Že spolu budeme pracovat a uděláme v Liberci ještě skvělou práci," dodal kouč.

Gebre Selassie působil v Liberci v letech 2008 až 2012 a se Slovanem získal v sezoně 2011/12 český titul. Předtím hrával za Slavii Praha, Jihlavu a Velké Meziříčí. V Brémách se vypracoval až na zástupce kapitána. Za českou reprezentaci odehrál 54 utkání a dal v nich 3 branky.

"Je to výborný člověk jak fotbalově, tak charakterově. Myslím, že takoví hráči by se měli vrátit do klubu, kde působili, pokud chtějí, a pomoci mu do budoucna. Theo se sám vyjádřil, že by byl rád, kdyby v klubu pracoval i po skončení kariéry. Já budu první, kdo bude rád, když ho uvítáme," zakončil Hoftych.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články