Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Hložek opět řádil. Sparta v závěru zlomila oslabený Zlín a je stále stoprocentní

V minulém týdnu řídil obrat v Karviné, tentokrát proti Zlínu. Adam Hložek zapsal proti "Ševcům" bilanci 1+1 a měl lví podíl na vítězství 3:1, které se lehce rozhodně nerodilo. Outsider totiž otevřel skóre zásluhou Dramého a po Hložkově vyrovnání dlouho srdnatě odolával. V 88. minutě si ale vstřelil vlastní gól Petr Jiráček a v nastavení určil konečný výsledek Lukáš Juliš.

Fotbalisté Sparty slaví gól v utkání se Zlínem
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Sparta se v duelu musela obejít bez záložníka Ladislava Krejčího mladšího a útočníka Libora Kozáka, kteří se nakazili koronavirem. "Nechceme mlžit, je to po dohodě s hráči. Covid by neměl představovat společenské stigma," vysvětlil mluvčí klubu Ondřej Kasík.

Hosté s ofenzivním rozestavením dávali od začátku najevo, jak chtějí eliminovat aktivitu favorita, ale Sparta brzy začala hrozit především díky kombinaci útočného dua, které doplňoval Dočkal. A právě domácí kapitán pálil v 8. minutě mezi tyče, brankář Dostál byl pozorný.

Po čtvrthodině se Zlín předvedl několika vydařenými akcemi. Dvakrát ve sparťanské šestnáctce jen zahrozil, ale v 19. minutě se individuálně prosadil na pravé straně trestného území Dramé a technickou střelou na zadní tyč překvapil gólmana Heču - 0:1.

Sparta pak výrazně přidala, nicméně největší šance při střele Juliše ve 31. minutě skončila na nohou spoluhráče Hložka. Až do poločasu měla výraznou územní převahu, ale příliš nepotvrzovala, že byla před tímto kolem nejlépe střílejícím týmem ligy.

Průběh ovlivnila 49. minuta a chyba zlínského Jawa, který v rohu hřiště fauloval Dočkala a po druhé žluté kartě byl vyloučen. Sotva dokráčel za pomezní čáru, poslal Dočkal trestný kop před branku a zlínská obrana pustila k dorážce Hložka, jenž vyrovnal.

Sparťan Ladislav Krejčí v souboji s Vachtangem Čanturišvilim ze Zlína
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Jsem přesvědčen, že to faul byl. A také před penaltou do mě určitě někdo vrazil," řekl Krejčí, který se v základní sestavě objevil poprvé od návratu z Itálie. "Nemohl jsem se dočkat, až zase budu hrát. Je moc dobře, že to skončilo vítězstvím, ale musíme si přiznat, že to bylo spíše ubojované," dodal.

Od té chvíle Sparta hosty zatlačila, ofenzivní snahu ještě zvýšil příchod Karlssona, který nahradil stopera Plechatého. Jenže domácí akce končily buď nepřesným zakončením, nebo na hranici šestnáctky a Zlín se stále více přibližoval k senzační remíze. Nejblíže rozhodnutí byl Juliš, jenž v 77. minutě z dorážky po centru Trávníka nastřelil břevno.

Domácí snaha vrcholila v posledních minutách a defenzivní taktika se Zlínu nevyplatila. Po faulu Procházky na Krejčího staršího - a zásahu videorozhodčího - domácí kopali penaltu, kterou sice Dočkal neproměnil, ale míč vrátil zpět před branku Trávník a zlínský kapitán Jiráček si vstřelil vlastní gól.

Vydřenou výhru zkompletoval v nastaveném čase po čtvrté podzimní trefě Juliše.

Sparta Praha - Fastav Zlín 3:1 (0:1)

Branky: 50. Hložek, 88. vlastní Jiráček, 90.+2 Juliš - 19. Dramé. Rozhodčí: Rejžek - Hrabovský, Kříž - Machálek (video). ŽK: Lischka, Souček - Jawo, Poznar, Procházka, trenér Páník. ČK: 49. Jawo.

Sparta: Heča - Plechatý (60. Karlsson), Čelůstka, Lischka - Lasilav Krejčí I, Sáček, Souček (76. Trávník), Dočkal (90.+3 Fortelný), Hanousek (76. Minčev) - Juliš, Hložek. Trenér: Kotal.

Zlín: Dostál - Simerský, Buchta, Procházka - Fantiš, Conde, Dramé (89. Janetzký), Jiráček, Čanturišvili - Poznar, Jawo. Trenér: Páník.

Václav Kotal (trenér Sparty): "Už v přípravě na zápas jsme hráče varovali, aby nedopustili průběh jako v Karviné, přesto jsme znovu prohrávali. Opakovaně jsme udělali stejnou chybu při dostupování zlínských hráčů, kteří byli nebezpeční při rychlých akcích. Soupeř měl ještě jednu slibnou šanci. Podařil se nám znovu obrat, ale máme na čem pracovat v defenzivní souhře. Co říkám na vyloučení a penaltu? Ten druhý žlutý faul vyloučeného byl moc daleko, abych mohl soudit. Ale penalta byla podle záběrů, které jsem viděl už na lavičce, jasná. A oba góly byly podle mého soudu regulérní. Souček nahradil nemocného Krejčího až včera, ale zvládnul to dobře. Dnes nám více scházel Kozák, v druhém poločase bychom jeho výšku využili."

Bohumil Páník (trenér Zlína): "Musím mužstvo za výkon pochválit, jsme morální vítězové. Tým určitě získá ještě větší sebevědomí, někteří hráči byli výjimeční. To, jakým způsobem jsme prohráli, to je věc druhá. K dalším věcem se nechci vyjadřovat, vidím to z padesáti metrů. Ale já snesu hodně – viděl jsem žlutou kartu a další věci jsem měl z padesáti metrů... Nechci dělat nějaké závěry. Na to jsou komise, aby to posoudily. Měli jsme několik lepších hráčů než Sparta, fungovalo nám to až do vyloučení. A penalta nás definitivně dorazila."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články