Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Hledání trenéra Sparty je u konce, Radu vystřídá Ital Stramaccioni

Praha - Fotbalisty Sparty od nové sezony povede italský trenér Andrea Stramaccioni. Podle italského listu Gazzetta dello Sport se s pražským klubem v neděli dohodl na dvouleté smlouvě s ročním platem 1,5 milionu eur (zhruba 40 milionů korun).

Andrea Stramaccioni
zdroj: ČTK/AP/Paolo Giovannini

O dohodě informuje také deník Sport s tím, že v úterý bude bývalý kouč Interu Milán, Udine a Panathinaikosu Atény dolaďovat v Praze detaily svého angažmá. "Situaci kolem trenérů nebudeme komentovat," řekl mluvčí Sparty Ondřej Kasík. Jednačtyřicetiletý Stramaccioni by se měl stát pátým trenérem Sparty za poslední rok.

V sobotním závěrečném utkání sezony na Slovácku ještě povede tým Petr Rada, který na lavičku Sparty usedl v březnu. Předtím letenský celek vedli Tomáš Požár, David Holoubek a Zdeněk Ščasný, který skončil loni v září. Během sezony Sparta jednala s koučem Liberce Jindřichem Trpišovským a trenérem Žiliny Adriánem Gulou.

Nyní pro ni ale byl prioritou zahraniční expert, jenž by jí pomohl k titulu, na který čeká od roku 2014. Podle médií jednala s dalšími dvěma Italy Francescem Guidolinem a Christianem Panuccim či Němcem Robinem Duttem. Favoritem však byl Stramaccioni, který v zimě skončil v Panathinaikosu Atény poté, co v Evropské lize získal s týmem jediný bod.

Na lavičce předního řeckého celku vydržel 13 měsíců a z 52 utkání měl bilanci 22 výher, 14 remíz a 16 porážek. Předtím byl 13 měsíců v Udine. První zkušenosti v roli hlavního kouče sbíral od března 2012 do května 2013 v Interu Milán, s nímž vyhrál 31 ze 65 zápasů. Největším úspěchem Stramaccioniho je triumf s juniorkou Interu Milán na prestižním turnaji hráčů do 19 let NextGen Series, kde v sezoně 2011/12 porazil ve finále Ajax.

Tehdy patřil mezi Stramaccioniho svěřence i český stoper Marek Kysela, nyní hájící barvy Jablonce. Stramaccioni by měl být čtvrtým zahraničním trenérem v české lize vyjma koučů ze Slovenska. V roce 1994 vedl Spartu Němec Jürgen Sundermann, v Příbrami působil jiný Ital Massimo Morales a Slavii v roce 2014 vedl Nizozemec Alex Pastoor.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články