Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Hlavně žádný boj o záchranu. Bohemians načnou přípravu v Rakousku, plánují rekonstrukci Ďolíčku

S cílem umístění ve středu tabulky pro novou sezonu začnou fotbalisté Bohemians 1905 letní přípravu kondičními testy na Fakultě tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy. Následovat bude soustředění v Rakousku, během kterého vršovický celek odehraje tři utkání. Na tiskové konferenci to uvedl předseda představenstva Dariusz Jakubowicz, jenž označil uplynulou sezonu za zklamání, když Klokani udrželi prvoligovou příslušnost až v baráži.

Josef Jindřišek
zdroj: ČTK

Bohemians obsadili v nadstavbové skupině o záchranu 14. místo a museli do baráže proti Opavě, dvojzápas ale zvládli. "Po sportovní stránce jsme velmi nespokojení, sezona pro nás nedopadla dobře. Momentálně analyzujeme možné důvody a příčiny. Budeme chtít udělat vše pro to, aby se to neopakovalo," uvedl Jakubowicz.

Klokany dovedl k záchraně trenér Jaroslav Veselý, který povýšil z pozice asistenta v březnu po konci Luďka Klusáčka. Veselý podepsal na začátku června nový, dvouletý kontrakt a bude mít za cíl obsadit s týmem minimálně desáté místo po základní části. "Chceme hrát prostředek tabulky, to je reálně v silách Bohemky. Umístění ve spodní skupině by bylo zklamáním," podotkl Jakubowicz.

K lepšímu umístění by měly Pražanům pomoct i nové dresy s vodorovnými pruhy v tradičních zeleno-bílých barvách. Jakubowicz také nastínil, jak pokračují jednání o plánované rekonstrukci stadionu v Ďolíčku, který vlastní pražský magistrát.

"Pomalu se posouváme dál. V pondělí bude další setkání ohledně způsobu financování. A pak už by město mělo zadat architektonickou soutěž, která rozhodne o finální podobě. Vypsána bude do konce srpna," uvedl předseda představenstva. Doplnil, že nová kapacita by měla být minimálně osm tisíc diváků a stadion bude po rekonstrukci splňovat parametry pro evropské soutěže.

Už 13. sezona v dresu Klokanů čeká klubového rekordmana Josefa Jindřiška. Jednačtyřicetiletý defenzivní záložník odehrál za Bohemians zatím 304 utkání. "Poslední zápas proti Opavě to rozhodnutí o prodloužení smlouvy umocnil. Přišlo šest tisíc lidí, byla dobrá atmosféra, po takovém zápase se mi končit nechtělo. Myslím, že klukům pořád stačím a týmu mám co dát," dodal kapitán týmu.

Je nám líto, video expirovalo.
Nové dresy, nová tribuna a střed tabulky. Bohemians 1905 odhalily plány na další sezonu
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články