Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Hilál si pochvaluje snový přestup. Nezmar vysvětlil, proč útočník zatím zůstane v Bohemians

Na startu ročníku přišel do české ligy jako exotická posila Bohemians 1905 a velká neznámá. Stačil půlrok a Júsuf Hilál si svými výkony zasloužil další přestup. Tentokrát do Slavie, kde podepsal smlouvu do června 2022. Pětadvacetiletý bahrajnský reprezentační útočník byl z  přesunu do Edenu nadšený, ale jaro stráví ještě v Ďolíčku.

Hlavním důvodem, proč Hilál ještě bude na jaře působit u zelenobílých, je velká konkurence v kádru současného lídra tabulky a také minimum času na adaptaci, kterou by měl po příchodu. V současnosti je totiž s národním týmem na mistrovství Asie.

"Vrátí se až na konci zimní přípravy. Byla by pro něj velmi složitá adaptace v týmu, navíc s konkurencí, která tu je. Pro jeho další vývoj bude jedině dobře, když bude mít možnost pokračovat v tom, co začal v Bohemce, tedy v adaptaci na české prostředí a českou ligu. Získá tam více prostoru, než by měl u nás," řekl sportovní ředitel Slavie Jan Nezmar.

Hilál přišel do české ligy v létě a v podzimní části nejvyšší soutěže dal pět gólů, což z něj dělá nejlepšího střelce Bohemians. "Júsuf nás velmi zaujal svými výkony v podzimní části ligy. Vidíme v něm komplexního útočníka s výbornými dispozicemi," uvedl Nezmar.

"Navíc může udělat ještě velký progres, neboť donedávna nefungoval v profesionálním prostředí. Teprve v momentě, kdy bude v delším horizontu trénovat náročnějším způsobem, může ukázat, co v něm doopravdy je," doplnil Nezmar.

Hilál bere přestup do Slavie jako vrchol dosavadní kariéry. "Posledních několik měsíců pro mě bylo snových. Rád bych poděkoval Bohemce za šanci, kterou jsem dostal, a Slavii za tuto velkou příležitost. Oceňuji, že budu součástí historie takového klubu, jakým Slavia je. Zdravím všechny z Asie a nemůžu se dočkat, až se uvidíme v Praze. Udělám, co bude v mých silách, abych pomohl Bohemce za všechno, co pro mě udělali. A v létě už budu bojovat za slavnou Slavii," prohlásil.

Je nám líto, video expirovalo.
Slavia vyrazila za teplem i se třemi posilami
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články