Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Hellebrand opět míří ze Slavie na hostování. Prosadit se zkusí v Budějovicích

Ve Slovácku to neklaplo, v Opavě taky ne a tak Patrik Hellebrand zkusí štěstí na hostování v dalším ligovém celku. Pražská Slavia dvaadvacetiletého středopolaře tentokrát poslala na jih Čech do Českých Budějovic, kde bude působit do konce sezony. Dynamo také testuje dalšího záložníka Emmanuela Tolna z druholigového Táborska.

Hellebrand přišel do Slavie vloni v lednu, ale v pražském klubu se zatím neprosadil. V uplynulé sezoně nejprve hostoval ve Slovácku a na jaře v Opavě, která sestoupila. Nyní zamířil z Edenu na jih Čech.

"Věříme, že tady prodá svůj potenciál. Je to kreativní fotbalista, který nám do hry přináší kvalitu a oživení. Měl obrovský zájem k nám jít. Věřím, že to pomůže oběma stranám, jedná se pořád o mladého fotbalistu," řekl trenér Dynama David Horejš.

Už dříve Jihočeši oznámili první letní posilu, kterou se stal zkušený útočník Michal Škoda. Naopak ofenzivu třináctého týmu minulé ligové sezony opouští David Ledecký, jenž je na testech v Teplicích, kde by měl hostovat. Kariéru uzavřel obránce Jiří Kladrubský a v Dynamu skončil také brankářský veterán Jaroslav Drobný.

Hostování na jihu Čech vypršelo ofenzivním hráčům Marku Alvirovi s Ubongem Ekpaiem a záložníkovi Filipu Havelkovi. Nové angažmá si může hledat křídelník Lukáš Jánošík. Z hostování ve Vlašimi se naopak vrátil útočník Fortune Bassey a vedle Tolna Dynamo z Táborska zkouší i gólmana Šimona Pecháčka.

Horejš ještě očekává další nové tváře. "Jednoznačně ještě musíme posílit. Věřím, že hráče, které máme vytipované, se nám podaří dotáhnout do konce. Je třeba přivést ještě další fotbalisty, jinak hrozí, že budeme mít problémy," dodal Horejš.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články