Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Hejda začal přípravu raději na rotopedu, na umělce si dává pozor

Plzeňský obránce Lukáš Hejda si v minulosti dvakrát způsobil svalové zranění na běžeckém pásu, proto na začátku letošní zimní přípravy vsadil na rotoped a funkční testy zvládl bez problémů. Osmadvacetiletý hráč si ale nyní dává velký pozor v přípravných zápasech na umělé trávě, kterou nemá příliš v oblibě.

Sport
zdroj: ČT4

"Holt na to mám nějakou smůlu. Myslím, že se rozcvičuju kvalitně, takže mi to nějak nesedí. Potřetí jsem si řekl, že dost a že už tam nepůjdu. Zvládl jsem rotoped, takže dobré. Bylo to úplně v pohodě," řekl Hejda po přípravném utkání se Sokolovem (7:2).

Výměnu pásu za rotoped mu schválili i plzeňští trenéři. "On vůbec neodmítl jít na pás. Ale dvakrát si na něm udělal svalové zranění, takže i z toho důvodu jsme my chtěli, aby šel na kolo. Bylo to po dohodě samozřejmě," vysvětlil Zdeněk Bečka, asistent kouče Pavla Vrby.

Hejda opravil spoluhráče Jana Kovaříka, který o něm řekl, že do zimní přípravy naskočil v plném zdraví poprvé po čtyřech letech. "To Honza Kovařík moc namastil, to určitě ne, měl jsem rok bez přípravy. Čtyři roky mu trošku nevyšly," podotkl s úsměvem stoper Viktorie.

Obhájci mistrovského titulu odehráli přípravu s druholigovým Sokolovem v netradičním formátu na 4x30 minut, aby každý plzeňský fotbalista na hřišti strávil hodinu. "Svůj účel to asi splnilo. Samozřejmě všichni máme těžké nohy, je to těžší, hlavně na umělé trávě. Z tohohle pohledu je to nepříjemné, ale je to takové zpestření, takže zápas dobrý," zhodnotil Hejda.

Na umělé trávě nehraje rád a dává si větší pozor. "Umělka je vždycky náchylnější ke zranění, zaplaťpánbůh všichni držíme. Já osobně na to myslím hodně. Nechci říct, že se šetřím, to ne, ale při těch došlapech a brzdění na umělé trávě si to člověk musí pohlídat," přiznal bývalý hráč Sparty, Jablonce nebo Příbrami.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články