Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Sport 1975

Hejda po remíze se Slováckem: Bod je málo, měli jsme vyhrát

Uherské Hradiště - Obránce plzeňských fotbalistů Lukáš Hejda viděl příčinu ztráty dvou bodů na Slovácku hlavně v tom, že se nepodařilo překonat důsledný obranný val soupeře. Obhájce titulu měl ve druhém poločase drtivý tlak, do trestného území domácích létal jeden centr za druhým, ale až po akci v 84. minutě právě Hejda hlavičkou zajistil Viktorii alespoň vyrovnání a bod po remíze 1:1.

Lukáš Hejda
zdroj: ČTK/Glück Dalibor

"Je to málo, toto utkání jsme měli vyhrát. Po sérii pěti posledních vítězství považujeme dnešní remízu za velkou ztrátu. Nejen proto, že jsme ztratili kontakt s Mladou Boleslaví," řekl Hejda. Hlavní příčinu v nečekaném klopýtnutí viděl v brzkém inkasování první branky.

"Hrajeme zónovou obranu, Daníček dobře naskočil, míč lízl hlavou na zadní tyč. Takové situace se těžko brání," uvedl Hejda. "Po vedoucí brance se Slovácko zatáhlo. Soupeř má kvalitní stopery, ti dokázali všechny vysoké míče odhlavičkovat. Těžko jsme se dostávali do nějaké kloudnější šance," dodal střelec jediného plzeňského gólu. V prvním poločase si Plzeň mnoho šancí k vyrovnání nevypracovala. Hrála dost pasivně.

"V poločase jsme si řekli, že musíme útočit hodně po křídlech a centrovat míče před branku. Což se nám i dařilo. Ale soupeř byl před svou brankou v dostatečném počtu a stačil všechny míče odvracet a střely blokovat," posteskl si Hejda.

Často se zapojoval i do ofenzivy. "Moc práce v obraně jsme neměli. Vyplývalo to z taktiky protivníka," řekl. V 84. minutě iniciativní Petržela založil gólovou akci. "Ještě jsem zůstal v trestném území po standardní situaci. Cítil jsem, že mě nikdo nehlídal. Petržela mi dal takový bochánek, tak jsem se snažil dát míč do protipohybu brankáře, což se podařilo," popsal Hejda.

O minutu dříve opustil trávník zraněný obránce Řezník a Plzeň dohrávala v oslabení. "I v deseti jsme šli za výhrou. I když měl soupeř početní výhodu, zůstal zalezlý. Útočit nechtěl. My jsme do něj bušili, ale už to nebylo ono. I těch centrů před branku bylo méně. Spíše jsme si balony jen posouvali, než je dostávali do vápna," dodal Hejda. Naposledy ztratila Plzeň body takřka před dvěma měsíci, kdy prohrála doma se Zlínem 0:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články