Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hejda: Nečekali jsme, že budeme tak vysoko. Titul neřešíme, chceme být v první trojce

Útok na titul v Plzni neřeší, alespoň to tvrdí kapitán fotbalistů Viktorie Lukáš Hejda. Plzeňští prý chtějí zakončit sezonu mezi nejlepší trojkou. Západočeši se přitom po nečekaně vydařeném podzimu na druhém místě tabulky drží těsně za mistrovskou Slavií.

Svěřenci trenéra Michala Bílka v 19 ligových kolech získali 47 bodů a jsou bod za Slavií a dva body před Spartou. "Pro všechny to bylo až překvapivé. Sami jsme asi nečekali takový bodový zisk a jsme za to rádi. Chceme zůstat co nejvýš a uvidíme, na co to bude stačit," řekl Hejda.

"O titulu jsme se úplně nebavili. Chceme skončit mezi první trojkou a uděláme pro to maximum. Máme to výborně rozehrané, takže by byla škoda to ztratit. Tlak na nás je. Jestli se mluví o Slavii a Spartě jako o největších kandidátech na titul, tak my to opravdu neřešíme. Chceme jít zápas od zápasu a posbírat maximum bodů," doplnil jednatřicetiletý obránce.

Je nám líto, video expirovalo.
V kádru Plzně nedojde k velkým změnám, Bílek chce udržet Beauguela

V kádru Viktorie během zimy zatím nastala pouze jedna větší změna, když záložník Šimon Falta odešel do Ostravy na půlroční hostování s opcí. "Nechci říct, že jsme nějak dlouho spolu, ale určitě to výhoda být může. Máme spolu něco odehráno, takže to vidím jako výhodu," prohlásil Hejda.

Zimní příprava mu už dává docela zabrat. "Snažím se po tréninku dobře regenerovat, protahovat se. Cítím, že příprava bolí víc a víc, takže se o sebe starám také víc než dřív," uvedl bývalý stoper Sparty, Jablonce nebo Příbrami.

V minulosti se několikrát zranil právě během zimní přestávky, paradoxně v posilovně. "Doufám, že už to je za mnou a budu držet. Nemusím chodit na kondiční pás, což je bezva," dodal s úsměvem Hejda.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články