Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Heča úřadoval v Plzni. Snad jsem klukům pomohl, řekl po remíze 1:1

Byl jednoznačným mužem zápasu. V Doosan Areně čelil celé řadě ataků domácích fotbalistů, ale inkasoval pouze jedinkrát. Brankář Slovácka Milan Heča přispěl výraznou měrou k nerozhodnému výsledku 1:1, ale jako hrdina se necítil. Byl jen rád, že v utkání 28. kola nejvyšší soutěže pomohl spoluhráčům ke šťastnému bodu.

Milan Heča (vpravo) likviduje šanci plzeňského Jana Kopice
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Domácí měli téměř po celou dobu drtivou převahu, jenže Heča dlouho deptal plzeňské střelce a při pokusu Tomáše Hořavy mu pomohla tyč. Překonal ho pouze v 78. minutě vlastní spoluhráč Jiří Krejčí, který tečoval střelu střídajího Tomáše Chorého. "Dneska té práce bylo hodně a se štěstím jsme tady uhráli bod. Pár zápasů dozadu na mě třeba nešla žádná střela. Kluci dobře bránili a snad jsem jim dnes pomohl já," prohlásil Heča.

Svůj výkon příliš komentovat nechtěl. "Já se na to nedívám, to ať ohodnotí někdo jiný. Prostě to bylo povedené a jsem za ten bod rád," konstatoval sedmadvacetiletý gólman, který v nejvyšší soutěži inkasoval poprvé po 610 minutách.

Brankáře moravského celku však hodně chválili trenér Slovácka Michal Kordula i protihráč Tomáš Chorý. "Milan byl určitě nejlepším hráčem v našem dresu. Hlavně díky němu a klukům ve stoperské dvojici odsud odjíždíme s bodem," prohlásil Kordula. "Zachytal velmi dobře. Myslím, že čtyři góly lapil určitě. Při mé střele měl třeba velkou dávku štěstí, když jsem ho trefil do nohy. Ale musím říct, že jeho výkon byl nadprůměrný," doplnil Chorý.

Heča měl pochopení pro minelu domácího gólmana Matúše Kozáčika, který špatnou rozehrávkou daroval v 70. minutě Slovácku vedoucí gól. "Čekal, až se mu hráči nabídnou a dokázali jsme toho využít. Ale taková chyba se stane a mně se stala taky. Určitě mu to nikdo z Plzeňských nebude vyčítat," mínil odchovanec Slovácka.

Tým z Uherského Hradiště v lize pošesté za sebou neprohrál a v neúplné tabulce je na desátém místě, kde má čtyřbodový náskok na sestupové pásmo. "Teď je každý bod důležitý. Uvidíme, jaké budou další výsledky a podle toho můžeme bod z Plzně hodnotit. Ale věřím tomu, že když příští týden doma porazíme Zlín, tak se zachráníme," dodal Heča.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články