Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Házet dělbuchy do dětí? Doživotní zákaz vstupu na fotbal, tvrdí Kobylík k derby

Nechutnosti v nedělním derby se neodehrávaly pouze na hřišti, ale také v hledišti pražského Edenu. Z vymezeného prostoru fanoušků Sparty přiletěly do sektoru slávistů dělbuchy, vytrhané sedačky. To vše i do míst, kde byly děti. Disciplinární komise už s oběma kluby zahájila řízení. Podle bývalého fotbalisty a experta ČT sport Davida Kobylíka by nyní měly přijít exemplární tresty.

Sparťanský kotel při derby v Edenu
zdroj: ČTK

Vypjatost utkání Slavia – Sparta, které nakonec skončilo 1:1, se v neděli postupně přenesla i do hlediště. Sparťanský kotel začal házet dělbuchy mezi sedící diváky, mezi nimiž byly i děti.

K příznivcům hostů se okamžitě rozběhli hráči Sparty včetně obránce Filipa Panáka, kteří se snažili situaci uklidnit.

"Domlouvali jsme se na tom, že nechceme vidět, aby to lítalo mezi lidi, že dojde ke zbytečným zraněním, sklouzne to mimo fotbal, což není to, co chceme," prohlásil Panák.

"Skandální, odsouzeníhodné. Když vidíte ty lidi na tom plotě... Okamžitě vyvést, monitorovat, ztotožnit, zákaz vstupu na fotbal," myslí si Kobylík.

Více o vyhroceném derby Slavia – Sparta ve Fotbal fokus podcastu:

"A jestli tam byl ten přesah, že tam byly dělbuchy, že je hází do dětí? Ublížení na zdraví, okamžitě podmínky, doživotní zákaz vstupu na fotbal. Já věřím, že k tomu dojde, že Slavia má kvalitní kamerový systém. Tyhle fanoušky bych jednoznačně vyloučil z fotbalu," dodává v rozhovoru pro ČT sport.

Chování části svých příznivců Sparta zkritizovala. "Takové chování jednotlivců v našem sektoru je neakceptovatelné. Kotel dostal zpětnou vazbu od našich zkušených hráčů ihned po skončení utkání. S fanoušky se o tom za klub budeme samozřejmě bavit. V tomto případě jednoznačně očekáváme trest od disciplinární komise," řekl šéf komunikace Sparty Ondřej Kasík.

Vypjatá atmosféra panovala během utkání i v ochozech stadionu v Edenu. Domácí fanoušci představili choreografii, která Spartu vulgárně urážela.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Dohráno

Komise zároveň po derby zahájila řízení s oběma kluby. Se Slavií za porušení povinností pořadatele, se Spartou za nevhodné chování jejích fanoušků. Verdikty vůči klubům vynese komise až na dalším zasedání, to úterní řešilo tresty pro aktéry.

Slávista Jan Bořil tak nesmí nastoupit v nejbližších čtyřech soutěžních zápasech, sparťan Ladislav Krejčí ve dvou utkáních. Asistentovi trenéra Slavie Pavlu Řehákovi za vběhnutí na hrací plochu zakázala výkon funkce na dva soutěžní duely, vedoucímu mužstva Sparty Miroslavu Barankovi za stejný prohřešek na jedno utkání.

Červenobílí se proti verdiktům odvolají, Letenští kvitovali, že podle komise se více provinili domácí.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články