Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Hašek stále vyhlíží nové hráče pro Bohemians, Zlín začal přípravu s posilou Vyhnalem

V tréninkovém centru v Uhříněvsi svou zimní přípravu zahájili fotbalisté Bohemians 1905. Zatím však bez posil. Sedmá příčka po podzimní části je dobrou výchozí pozicí do jara, přesto chce trenér Martin Hašek ještě přivést do každé řady jednoho hráče. Zato Zlín už na svém prvním tréninku před jarní sezonou přivítal novou posilu, kterou je útočník Pavel Vyhnal z Vlašimi.

Příprava fotbalistů Bohemians
zdroj: ČTK autor: Ondřej Deml

"Chtěli bychom dál prohloubit náš způsob hry. Na to potřebujeme rychlé hráče. A potřebujeme jich mít tolik, abychom byli nezávislí na tom, jestli někdo vypadne pro karty nebo pro zdravotní stav," prohlásil kouč Bohemians Martin Hašek.

Trenér už nepočítá s Milanem Jiráskem. Na podzim pětadvacetiletý středopolař působil v Bohemians od roku 2015, nepatřil ovšem do základní sestavy. Převážně jako náhradník zasáhl do sedmi ligových zápasů a vstřelil jeden gól.

Sešlo se celkem 21 hráčů a dva brankáři. Z juniorky se k A-týmu připojili záložníci Michal Vrána s Markem Melíškem. Obránce Michal Švec se po zranění bude připravovat individuálně.

Je nám líto, video expirovalo.
Hašek vyhlíží posily Bohemians

V sedmém celku nejvyšší soutěže po podzimu skončili brankář Viktor Budinský a útočník Jan Kuchta, kteří se z hostování vrátili do Sparty, respektive do Slavie.

Bohemians sehrají první přípravný duel v sobotu proti Táborsku v Tipsport lize. Ve skupině turnaje se "Klokani" na Vyšehradě ještě utkají s dalšími druholigovými soupeři Varnsdorfem a Olympií. Na soustředění v Turecku pak Haškovi svěřenci změří síly s Rubinem Kazaň, Gabalou a Žalgirisem Vilnius.

Zlín začal přípravu s Vyhnalem, zato bez dalších osmi hráčů

Už v sobotu čeká na svěřence trenéra Bohumila Páníka úvodní přípravný zápas ve Vídni s Rapidem. Na prvním tréninku ve Vršavě chybělo osm hráčů, kteří podstoupili lékařské testy, a zatím i Srb Vukadin Vukadinovič, jenž se po dohodě s trenérem zapojí do přípravy v úterý.

"Začali jsme oproti většině ostatních týmů se společnými tréninky o něco později, neboť jsme měli po skončení ligové soutěže ještě prodlouženou sezonu posledním zápasem v Evropské lize. Do zahájení jarních bojů ale máme na přípravu dostatek času. Všechno stihneme. V této chvíli je pro mě nejdůležitější, že jsou všichni hráči zdravotně v pořádku," uvedl trenér Páník. Nejvíce ho potěšilo doléčení vleklého zranění útočníka Jeana-Davida Beauguela, který na podzim nastoupil pouze ke čtyřem zápasům.

Je nám líto, video expirovalo.
Zlín začal přípravu, Diopa by mohl nahradit Vyhnal

V kádru devátého týmu ligové tabulky už chybí Milan Švenger, Dame Diop a Pablo Podio, kteří v klubu skončili. "Kádr máme i po jejich odchodu stále dost široký. Proto momentálně o dalším posílení neuvažujeme. Spíše zvažujeme další zúžení. Ale zatím je vše v jednání. Záležet bude na případném zájmu o některé hráče," řekl manažer zlínského klubu Zdeněk Grygera.

Také trenér Páník necítí potřebu dalších posil. "Všechny posty máme zdvojené a na některé máme dokonce tři hráče. Chtěl bych mít k dispozici osmnáct ostrých hráčů, které by doplnili mladíci," dodal Páník.

V přípravě na jarní část ligy sehraje Zlín ještě 20. ledna dvojzápas s druholigovou Opavou, 24. ledna změří síly s týmem Zlatých Moravců a 27. ledna s Třincem. V poslední lednový den zamíří "Ševci" do Turecka, kde plánují odehrát dva až tři zápasy, a v generálce na ligu přivítají 10. února na Letné Slovan Bratislava. V úvodním zápase jarní části ligy Zlín vyzve Duklu Praha.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články