Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Haraslín překonal kamaráda Bajzu a řekl: Možná to nebyl excelentní výkon, ale vítězný

Výkon sparťanů ve 24. kole proti Hradci Králové v jeho mladoboleslavském azylu nebyl podle Lukáše Haraslína excelentní, ale vzhledem k dostihům na čele soutěže je podle něj hlavní zisk tří bodů. Na sedmém ligovém vítězství Pražanů v řadě se slovenský reprezentant podílel gólem. Radost z něj měl i proto, že překonal kamaráda a krajana Pavola Bajzu, s nímž působil v Parmě.

Sparta se triumfem dostala do čela o bod před Slavii, která hraje v Liberci. "Je třeba se podívat na to, že jsme vyhráli 2:0 a nedostali jsme gól. Možná to nebyl excelentní výkon, ale jsme v situaci, v níž naháníme Slavii, takže každé vítězství je pro nás důležité. Jestli 1:0, 2:0 nebo 8:0... jsou to stále tři body do tabulky," řekl Haraslín.

"Votroci" už od 20. minuty dohrávali bez vyloučeného Jakuba Kučery. "Byli jsme připraveni na Hradec, ale když šli do oslabení, více se zatáhl a prostoru vepředu nebylo moc. Museli jsme trochu změnit styl," konstatoval šestadvacetiletý ofenzivní hráč.

Skóre otevřel ve 45. minutě z dorážky po střele Tomáše Čvančary. "Od toho tam jako útočníci jsme, abychom každý míč dohrávali. 'Čváňa' vystřelil, brankář vyrazil a natřikrát jsem to doklepl do brány. Jsem rád nejen za gól, ale i to, že jsem tam šel. Ještě možná před rokem bych počkal na šestnáctce a ani bych tam nenaběhl. Teď se ale chci tlačit do těchto situací," prohlásil Haraslín, na jehož trefu navázal v závěru utkání Tomáš Wiesner.

Bratislavský rodák vyzrál na někdejšího spoluhráče Bajzu. "Jsme velcí kamarádi, byli jsme spolu v Itálii. Velmi mi pomohl. V Parmě jsem byl jako mladý hráč a on už měl něco za sebou. Když jsem přišel do prvního týmu, tak mi velmi pomáhal i ve věcech ohledně klubu. Jsem rád, že jsem ho překonal," podotkl bývalý hráč Lechie Gdaňsk či Sassuola.

Sparťan Lukáš Haraslín oslavuje gól
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

Nyní ho čekají úvodní dva kvalifikační zápasy o postup na mistrovství Evropy 2024. Slovensko se nejprve utká s Lucemburskem a poté s Bosnou a Hercegovinou.

"Hodně hráčů odcestuje na reprezentační sraz. Je to naše práce. Každý hráč je za nominaci do národního mužstva rád a je vděčný za šanci. Je to jen dobře pro nás. Budeme mít další utkání bez výpadku a stále budeme mít zápasovou praxi. Pevně věřím, že v nároďáku všichni budeme pokračovat ve stejné formě a potom se vrátíme do klubu a budeme podávat stejné výkony jako doposud," dodal Haraslín.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články