Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Haraslín dotáhl v nastavení pražské derby k remíze, Pardubice vybudily Plzeň ke kanonádě

Přímý souboj o první místo ustála Sparta v pražském derby na stadionu Slavie díky remíze 1:1. V nastavení o ní rozhodl z pokutového kopu střídající Lukáš Haraslín. Plzeň rozdrtila Pardubice 6:2. Hosté sice udeřili jako první, jenže Západočeši záhy srovnali a vývoj duelu důrazně stočili na svou stranu. Dvakrát se trefil Rafiu Durosinmi. Zápas Hradce Králové s Jabloncem rozhodl už v 17. minutě domácí Daniel Horák. Tým z Podještědí dohrával bez vyloučeného Haidersona Hurtada.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy Trpišovského, Haraslína, Ryneše a Jurečky po derby

V pražském derby Spata vedení zachránila až v nastavení

Domácí poslal ve šlágru podzimu ve vyprodaném Edenu v 58. minutě z penalty do vedení Václav Jurečka, ale v 11. minutě nastavení obhájce titulu srovnal poté, co se z dalšího pokutového kopu prosadil střídající Lukáš Haraslín.

Pražští rivalové zůstávají jedinými dosud neporaženými týmy v sezoně nejvyšší soutěže. Sparta bodovala ve čtvrtém z posledních pěti ligových derby. Oba celky dohrávaly o deseti poté, co byli po vzájemné potyčce v 88. minutě vyloučeni kapitáni domácí Jan Bořil a hostující Ladislav Krejčí.

Kouč Slavie Jindřich Trpišovský byl zklamaný. "Oba týmy na sebe byly připravené, nenechaly si místo pro kombinaci, z toho hodně vznikaly soubojové situace. Upřímně si ale myslím, že zápas byl remízový. Dnes strašně málo pozitivních a hodně negativních emocí. Pro mě obrovské zklamání. Čekal jsem podobný zápas jako ty tři derby na jaře, hezké akce. Tohle je návrat zpátky k tomu, co nikdo nechceme."

Trenér hostující Sparty Brian Priske také potvrdil, že nešlo o hezký zápas. "Musíme si přiznat, že to derby nebylo hezké, vlastně skoro v žádném aspektu. Nevím, kolik čistého času se vůbec hrálo. Bylo k vidění více faulů než krásného fotbalu a akcí, byl to více boj. Není to hezký obrázek toho, že hrály dva nejlepší týmy v Česku. Znám derby, nejen v Česku to bývá podobné a občas to se vymkne z rukou. Pro nás je to důležitý bod z derby venku. Přijeli jsme sem s ambicí vyhrát a hrát fotbal, který chceme."

Slavia Praha – Sparta Praha 1:1 (0:0)

Branky: 58. Jurečka z pen. – 90.+11 Haraslín z pen. Rozhodčí: Szikszay – Hrabovský, Volf – Radina (video). ŽK: Ogbu, Zafeiris, Chytil, Wallem, Schranz – Preciado, Olatunji, Panák, Pešek, Laci, Haraslín. ČK: 88. Bořil – 88. Krejčí. Diváci: 19 370 (vyprodáno).

Slavia: Mandous – Holeš, Ogbu, Bořil – Douděra (46. Masopust), Zafeiris (85. Jurásek), Oscar, Provod – Schranz (90.+5 Tomič), Jurečka (85. Wallem) – Tijani (75. Chytil). Trenér: Trpišovský.

Sparta: Vindahl – Sörensen, Panák, Krejčí – Preciado (62. Wiesner), Sadílek, Laci, Ryneš (75. Zelený) – Kuchta (81. Sejk), Birmančevič (81. Pešek) – Olatunji (61. Haraslín). Trenér: Priske.

V pardubické obraně to hořelo

Hosty poslal ve 13. minutě do vedení Denis Darmovzal, ale Západočeši ještě do přestávky otočili stav po gólech Lukáše Kalvacha, Sampsona Dweha a Robina Hranáče. Po pauze se za domácí prosadil Erik Jirka z penalty a v závěru dvakrát Rafiu Durosinmi, v nastavení snížil Kryštof Daněk.

Plzeňští si připsali 12. soutěžní vítězství po sobě a překonali tím vlastní rekord. Západočeši naplno bodovali v posledních šesti kolech a v součtu s drtivou výhrou 7:1 ve Zlíně zaznamenali v posledních dvou ligových duelech 13 branek. Viktoria, která má k dobru odložené utkání v Mladé Boleslavi, porazila Pardubice i ve čtvrtém domácím zápase nejvyšší soutěže.

Gólman Plzně Staněk musel pří jubilejním 100. ligovém utkání po pár minutách střídat. Mezi tyče se místo něj poprvé v sezoně postavil náhradník Tvrdoň.

Viktoria Plzeň – FK Pardubice 6:2 (3:1)

Branky: 82. a 85. Durosinmi, 23. Kalvach, 27. Dweh, 45. Hranáč, 53. Jirka z pen.  13. Darmovzal, 90.+1 Daněk. Rozhodčí: Volek  Paták, Hurych  Všetečka (video). ŽK: Traoré, Hejda  Helešic, Kováč (trenér). Diváci: 8809.

Plzeň: Staněk (18. Tvrdoň) – Hejda, Hranáč, Dweh – Jirka, Kalvach, Traoré (63. Bucha), Cadu (63. Mosquera) – Šulc (74. Vlkanova) – Vydra (63. Chorý), Durosinmi. Trenér: Koubek.

Pardubice: Budinský – Halinský, Kukučka, Ortiz – Icha (67. Vacek), Darmovzal, Hlavatý (59. Černý), Helešic (46. Tischler) – Daněk – Mukwelle (59. Míšek), Krobot (59. Matoušek). Trenér: Kováč.

Kotal začal své angažmá vítězně

Kotal se po 11 letech vrátil na královéhradeckou lavičku a ve srovnání s minulým debaklem 1:5 v Mladé Boleslavi, po němž byl odvolán kouč Weber, změnil sestavu na čtyřech místech. Mimo jiné se do ní vrátil uzdravený záložník Pilař, který v srpnu 2010 při poslední výhře nad Jabloncem vstřelil jediný gól zápasu.

Právě Pilař našel v 17. minutě přesným pasem nabíhajícího Horáka, na nějž obrana hostů zapomněla, a krajní záložník poslal míč od tyče do sítě. V 72. minutě měl na kopačce vyrovnání Chramosta, když lobem přehodil vybíhajícího Bajzu, ale míč ještě před brankovou čarou dostihl obránce Čihák.

Hned z protiútoku zastavil Kolumbijec Hurtado unikajícího Vašulína faulem a dostal červenou kartu. I v oslabení mohli Severočeši díky náhradníkům vybojovat bod, ale Krulich ve výborné pozici hlavičkoval vedle branky a Drchal přestřelil.

FC Hradec Králové – FK Jablonec 1:0 (1:0)

Branka: 17. Horák. Rozhodčí: Machálek  Hájek, Lakomý  Adámková (video). ŽK: Leibl, Harazim, Dancák  F. Souček, Polidar, Kratochvíl, Jovovič. ČK: 72. Hurtado (Jablonec). Diváci: 7762.

Hradec: Bajza – Klíma, Čihák, Leibl (90.+1 Ševčík), Horák – Kodeš, Dancák – Harazim, Krejčí (86. Kučera), Pilař (90.+1 Juliš) – Vašulín (81. Hais). Trenér: Kotal.

Jablonec: Hanuš – D. Souček, Tekijaški, Hurtado, Polidar – F. Souček (64. Krulich), Houska (87. Martinec) – Alégué (76. Čanturišvili), Kratochvíl, Jovovič (76. Schön) – Chramosta (76. Drchal). Trenér: Látal.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články