Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Hapal dá Váchovi s Biabianym šanci na restart ve Spartě

Nový sparťanský trenér Pavel Hapal rozhodl, že záložníci Jonathan Biabiany a Lukáš Vácha se znovu zapojí do tréninku ligového A-týmu. S oběma zmíněnými nepočítal bývalý kouč Pražanů Andrea Stramaccioni. 

Lukáš Vácha
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Sparta přivedla Biabianyho loni v létě z Interu Milán na hostování do konce sezony, ale po nevydařeném podzimu jej vyřadila z "áčka". Devětadvacetiletý Francouz, kterého mimo jiné limitovalo i zranění kolena, si v lednu stěžoval u mezinárodní asociace fotbalových hráčů FIFPro, že byl nucen trénovat individuálně. Letenský klub se obvinění bránil s tím, že Biabianymu zajistil možnost přípravy s kondičním trenérem Stefanem Camparim.

Hapal má však z rychlonohého křídelníka dobrý dojem. "Můj osobní názor je, že pokud tady hráč tráví čas a je absolutně bezproblémový, není důvod ho nezkusit znovu zařadit do týmové přípravy. Jeví se velice fajn," řekl Hapal.

Vácha odehrál podzimní část sezony na hostování v Liberci, ale po návratu se opět nevešel do kádru prvního mužstva. Trénoval a nastupoval za sparťanskou juniorku, naposledy dnes v Příbrami. Na Letné má platnou smlouvu do konce letošního roku.

Biabiany už začal s A-týmem trénovat během reprezentační přestávky, Vácha se připojí v nejbližších dnech. "Zapojení těchto hráčů bylo přáním trenéra a sportovní vedení vyšlo Pavlu Hapalovi vstříc," vysvětlil sportovní ředitel klubu Zdeněk Ščasný.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články