Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Hancko z Fiorentiny pomůže vyztužit sparťanskou obranu. Je to sen, říká slovenský reprezentant

Potíže fotbalové Sparty Praha se stopery by mohl pomoct vyřešit slovenský reprezentant Dávid Hancko, který míří na Letnou z Fiorentiny na roční hostování s opcí. Do Sparty přichází jednadvacetiletý obránce zadarmo, šestnáctý celek uplynulého ročníku italské ligy by se navíc měl podílet i na jeho platu.

Dávid Hancko
zdroj: ČTK/PA

"Dávid je mladý konstruktivní obránce s výbornými parametry pro současný fotbal. Hodně se nám líbil již v době působení v Žilině. Může nastupovat jak na stoperu, tak na místě levého beka. Tím nám zvýší konkurenci na obou těchto postech," uvedl k nové posile sportovní ředitel Tomáš Rosický.

O Hancka se Sparta zajímala už loni v létě, ale obránce Žiliny dal přednost Fiorentině, která za něj zaplatila kolem 3,7 milionu eur (zhruba 95 milionů korun). V premiérové sezoně v Itálii Hancko nastoupil jen k pěti ligovým zápasům. O jeho hostování údajně usilovaly i kluby z Itálie, Portugalska či Nizozemska.

Hancko ve slovenském národním týmu odehrál sedm utkání a vstřelil jeden gól. Zahrál si v loňském listopadovém duelu Ligy národů v Praze proti České republice. "Sparta je úžasný a velký klub, sálá z něj úspěšná historie. Je to sen, že tady jsem, a už se nemůžu dočkat, až budu moci s kluky potrénovat a pak vyběhnout před našimi fanoušky na hřiště," uvedl odchovanec Žiliny.

Z Fiorentiny už ve Spartě hostuje útočník Martin Graiciar, kromě něj letenští v létě získali ještě obránce Andrease Vindheima a Davida Lischku, záložníky Ladislava Krejčího a Michala Trávníka a útočníka Libora Kozáka.

Zdroj
ČTK, deník Sport, AC Sparta Praha

Hlavní zprávy

Nejčtenější články