Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Hancko je definitivně sparťanem. Letenští ho vykoupili z Fiorentiny, údajně za 2,5 milionu eur

Dávid Hancko strávil v pražské Spartě poslední dvě sezony na hostování z italské Fiorentiny a vypracoval se v klíčového hráče týmu. I proto se letenští rozhodli využít opce na trvalý přestup a slovenský obránce se tak stává kmenovým hráčem Sparty. Pražané podle italských fotbalových serverů za Hancka zaplatili 2,5 milionu eur (63,6 milionu korun), třiadvacetiletý obránce na Letné podpsal smlouvu do roku 2024.

Bojnický rodák Hancko přišel do Sparty před dvěma lety na roční hostování a zařadil se mezi opory týmu. Loni v létě se pražský klub dohodl s Fiorentinou na prodloužení hostování o další rok s opcí na přestup, kterou nyní využil.

Ve Fiorentině podepsal Hancko po příchodu z Žiliny v roce 2018 pětiletý kontrakt, ale ve své premiérové a jediné sezoně v italském týmu nastoupil jen do pěti ligových zápasů.

Za Spartu odehrál Hancko 53 utkání a vstřelil deset gólů, z toho sedm v lize. Aktuálně se připravuje se slovenskou reprezentací, v níž má 14 startů, na mistrovství Evropy.

Sparta už tento týden přivedla záložníka Jakuba Peška z Liberce a dánského krajního obránce Caspera Höjera z Aarhusu. Minulou neděli také oznámila prodloužení smlouvy do roku 2024 s osmnáctiletým ofenzivním talentem Adamem Hložkem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články