Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Gomez odchází ze Sparty. Ousoua pouští Slavia hostovat do Cádizu

Konkurence v pražských "S" je velká, a tak si někteří zahraniční fotbalisté musejí hledat angažmá jinde. Gambijský reprezentant James Gomez už po půlroce opustil Spartu. Dvaadvacetiletý obránce se vrátil do Dánska a přestoupil do Odense, kde podepsal smlouvu do roku 2028. Slavia posílá obránce Aihama Ousoua na další hostování. Čtyřiadvacetiletý syrský reprezentant, jenž na podzim hostoval ve švédském Häckenu, nyní míří do španělského Cádizu, kam jde hostovat s opcí na přestup.

Aiham Ousou
zdroj: Reuters autor: Murad Sezer

Gomez přišel do Sparty v létě z Horsens podle médií za zhruba 10 milionů dánských korun (tehdy asi 32 milionů korun) a na Letné podepsal víceletou smlouvu. Obránce se 14 starty za gambijskou reprezentaci se ale v kádru českého mistra neprosadil. V podzimní části sezony zasáhl do osmi soutěžních zápasů, naposledy nastoupil na začátku listopadu v poháru proti Bohemians 1905. V uplynulých dnech startoval na africkém šampionátu.

Ousou přišel do Slavie v létě 2021. Za pražský klub zasáhl do 73 soutěžních utkání, v nichž dal dvě branky. Na začátku této sezony ale nepatřil do základní sestavy českého vicemistra a na začátku září se vrátil do Häckenu. Na dalším hostování v Cádizu bude hrát s týmem o udržení ve španělské lize.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články