Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Góly Ostravy a Olomouce měly podle komise rozhodčích platit

Rozhodčí poškodili v 25. kole první ligy fotbalisty Olomouce při porážce 0:1 v domácím utkání s Pardubicemi. Podle komise rozhodčích FAČR měla platit také branka Baníku Ostrava v dalším sobotním zápase nejvyšší soutěže v Liberci (0:0).

Pomezní sudí Lukáš Lakomý v Olomouci chybně signalizoval ofsajd Martina Hály, takže hlavní rozhodčí Pavel Julínek branku neuznal. Pardubice nakonec zvítězily Ewertonovým gólem z 84. minuty. "VAR již nemohl do situace vstoupit, protože hra byla před dosažením branky přerušena," vysvětlila komise.

V Liberci podle ní chyboval rozhodčí Miroslav Zelinka ve 38. minutě, kdy neuznal hostům gól po Ndefeho přetaženém centru a místo toho nařídil pro Baník penaltu za to, že Kamso Mara v šestnáctce mimo hru postrčil Daniela Tetoura. Jeho spoluhráč Patrizio Stronati pokutový kop neproměnil a duel skončil bezbrankovou remízou.

V dalších zápasech 25. ligového kola k závažným chybám nedošlo a rozhodnutí sudích, často ve spolupráci s VAR, komise akceptovala. V pořádku bylo například vyloučení slávistického brankáře Matyáše Vágnera v nedělním utkání v Brně (0:0) za podražení Jana Hladíka mimo pokutové území.

Hlavní arbitr Pavel Orel se zachoval správně i ve 31. minutě, kdy nenařídil penaltu pro Zbrojovku a poté ani v 72. minutě pro Slavii. Při první situaci faulu předcházel ofsajd brněnského Ondřeje Pachlopníka, při druhé domácí Adrián Čermák udeřil Davida Zimu v přerušené hře před přímým kopem, takže míč nebyl ve hře.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články