Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Gólová spolupráce Alliho se Ševčíkem stačila Brnu proti Teplicím jen na bod

Brno remizovalo v 9. kole první ligy s Teplicemi 2:2 a doma bodovalo po předchozích dvou nezdarech. Všechny góly padly už v úvodním poločase. Na vedoucí trefu teplického Roberta Jukla domácí odpověděli brankami Musy Alliho a Michala Ševčíka, v nastavení stihl vyrovnat Tomáš Kučera.

Utkání Brno - Teplice
zdroj: ČT4 autor: Václav Šálek

"Byl to zápas atraktivní pro diváky, ale ne pro mě. Ubránili jsme sice vypracované teplické akce, ale dostali jsme dva góly po našich chybách. Proto jsem velmi zklamán," řekl brněnský trenér Richard Dostálek.

Domácí vstoupili do utkání s nekoncentrovanou defenzivou a byli za to potrestáni. Přetažený centr v sedmé minutě vrátil na hranici pokutového území Shejbal a nikým nekrytý Jukl měl usnadněnou cestu k vedoucímu gólu Teplic.

Brno se rychle otřepalo, jeho ofenzivu táhl na levé straně křídelník Alli, v 17. minutě se ještě tvrdou střelou neprosadil Ševčík, jehož vychytal Mucha, ale o minutu později už Nigerijec Alli opřel svoji střelu o tyč a dal premiérovou branku v české lize.

Tlak Zbrojovky nabral na intenzitě, ze středu pole jej řídil Ševčík a dvakrát byl u akce, která mohla skončit gólem.

Dočkal se ve 37. minutě, kdy se do vápna přes teplické zadáky probil Musa, po jehož přihrávce dal Ševčík svůj pátý ligový gól v sezoně. Reprezentant do 21 let se v čele týmové tabulky střelců osamostatnil před Řezníčkem.

Třetí gól Brna visel ve vzduchu po střelách Hladíka a Hrabiny, v nastaveném čase ale přišlo vyrovnání. Domácí tým na několik pokusů nestihl odkopnout míč do bezpečí a Kučera ho poslal přesně k tyči.

"Balón po mé střele letěl ukázkově a jsem rád, že tam zapadl," popsal Kučera. "Gól nám hrozně pomohl," doplnil teplický kouč Jiří Jarošík.

Krátce po přestávce daly sice Teplice třetí gól z kopačky Gninga po dalších nesrovnalostech v zadních řadách Brna, nicméně sudí Batík jej po konzultaci s videorozhodčím kvůli ofsajdu odvolal.

Zajímavý duel pokračoval útočnými akcemi na obou stranách, nebezpečně stříleli Musa s Řezníčkem u Zbrojovky a Trubač s Gningem u hostů, gólmani však byli připraveni.

I závěrečná desetiminutovka se odehrála se snahou strhnout vítězství na svoji stranu. Gning ani Řezníček ale neuspěli, domácí tak získali pátý bod ze svého stadionu v ročníku.

Teplice se Zbrojovkou neprohrály čtvrtý soutěžní duel za sebou, ale současně v Brně protáhly čekání na ligové vítězství na čtyři utkání.

"Chtěli jsme před přestávkou mít 16 bodů, což se nepovedlo, ale i tak můžeme být s první částí sezony spokojeni," uvedl Dostálek.

Zbrojovka Brno - FK Teplice 2:2 (2:2)

Branky: 18. Alli, 37. Ševčík - 7. Jukl, 45.+3 Kučera. Rozhodčí: Batík - Pečenka, Leška - Machálek (video). ŽK: Kučera, Hyčka (oba Teplice). Diváci: 4118.

Brno: Berkovec - Hrabina, Šural, Endl, Matejov - Texl (75. Blecha), Souček - Alli, Ševčík, Hladík (75. Fousek) - Řezníček. Trenér: Dostálek.

Teplice: Mucha - Vondrášek, Knapík, Hybš - Hyčka, Jukl, Kučera, Shejbal (90.+3. Kodad) - Trubač (87. Dramé) - Gning (90.+3. Mareček), Žák (76. Fila). Trenér: Jarošík.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články