Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Gól za Spartu při kanonádě zaznamenal i Čvančara. Zastřílela si i Plzeň

První utkání v zimní přípravě se jim povedlo. Fotbalisté Sparty si ve svém tréninkovém centru na Strahově zastříleli a druholigovou Chrudim porazili 5:0. Branku v A-mužstvu letenského klubu si připsali Tomáš Čvančara. Ještě o gól víc dala Plzeň, která porazila Příbram 6:0. V Tipsport lize v souboji dvou prvoligových týmů Mladá Boleslav po obratu porazila Teplice 4:1 a Bohemians 1905 v malém pražském derby udolali druholigovou Duklu 1:0.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalisté Sparty a Bohemians 1905 jsou v plné přípravě

Sparťanský trenér Pavel Vrba prostřídal všechny hráče, které měl k dispozici. Někteří odehráli poločas, jiní pouze 30 minut. Čvančara byl od začátku hodně vidět a po dvou neproměněných šancích se prosadil chvíli před poločasem, kdy zvýšil na 2:0. Skóre krátce předtím otevřel po Dočkalově přihrávce Hložek.

"(Čvančara) dal gól, což je dobře pro hráčskou kasu. Mohl dát ještě další dva. Jednu situaci tam měl hlavou, jednou byl ve finální fázi dobře postavený, ale bohužel se neprosadil. Přichází k nám hráč, s nímž musíme počítat. Věříme, že nám v útočné fázi pomůže," řekl Vrba.

Do druhého dějství naskočili především mladší hráči a favorit dal předposlednímu týmu druhé ligy další tři branky. Krátce po změně stran se trefil čerstvý vítěz ankety o nejlepšího českého staršího dorostence Karabec. Poté se prosadil Pulkrab a v 86. minutě uzavřel skóre Patrák, který si dosud za Spartu připsal jen jeden ligový start.

Další přípravné zápasy před startem jarní části sezony už Letenští odehrají na soustředění ve Španělsku. "Na začátku přípravného období jsou nějaké šrámy, něco doléčujeme. Hráči, kteří měli po podzimu větší problémy, se dávají do kupy. Nechtěli jsme jít do nějakých věcí, abychom si před odjezdem do Španělska neublížili. Ve Španělsku se zapojí všichni, kteří dneska nehráli ani minutu," prohlásil Vrba.

Plzeň má po dvou zápasech 14:0

Fotbalisté Plzně si i v druhém utkání zimní přípravy zastříleli. Druhý celek nejvyšší soutěže rozdrtil druholigovou Příbram 6:0 a navázal na víkendové vítězství 8:0 nad Pískem. Dvakrát skóroval Miroslav Káčer.

Plzeňský trenér Bílek opět rozdělil mužstvo na dvě jedenáctky, pouze brankář Staněk odchytal celý zápas. V první půli dali Západočeši jediný gól, o který se postaral Chorý. Hned po změně stran se nadvakrát prosadil Sýkora a pak z přímého kopu zamířil přesně Mosquera.

V poslední dvacetiminutovce se dvakrát trefil Káčer, který v podzimní části přišel o místo v sestavě Viktorie, a v 90. minutě předvedl povedený oblouček Čermák. Plzeňští zakončí domácí část přípravy v sobotu proti Ústí nad Labem, poté odcestují na soustředění do Španělska.

Mladá Boleslav vyhrála i druhý zápas v Tipsport lize. Po úvodním drtivém vítězství 7:0 nad Táborskem dnes musela v "domácí" skupině B proti Teplicím otáčet nepříznivé poločasové skóre, na obratu z 0:1 na 4:1 se dvěma góly podílel Brazilec Ewerton. Středočeský celek nastoupil bez řady zraněných hráčů, na marodce jsou i zkušení Suchý, Skalák či Škoda a Kadlec, který se na podzim po těžkém zranění vrátil do ligy.

Rozhodčí v utkání testovali takzvanou kalibrovanou čáru pro posuzování ofsajdových situací, předtím novinku vyzkoušeli ve dvou sobotních zápasech turnaje v pražských Horních Počernicích. V tamní skupině A Bohemians 1905 po hlavičce Nového z 35. minuty porazili druholigovou Duklu 1:0 a připsali si druhé vítězství.

Olomouc ve svém prvním zápase v "brněnské" skupině D vyhrála po obratu z 0:1 nad druholigovým Vyškovem 4:2. Hanáci dali šanci převážně mladíkům, mužstvo místo nachlazeného trenéra Jílka vedl asistent Saňák. Tipsport liga se hraje v pěti čtyřčlenných skupinách, celkový vítěz vzejde z jedné společné tabulky.

České Budějovice vstoupily do zimní přípravy těsnou výhrou 1:0 nad Táborskem. Jediný gól vstřelil proti devátému týmu druhé ligy v 28. minutě Mihálik. Trenér Dynama Horejš nenasadil několik opor v čele s útočníkem a nejlepším střelcem Basseyem.

Přípravná utkání:

Sparta Praha - Chrudim 5:0 (2:0)

Branky: 35. Hložek, 39. Čvančara, 48. Karabec, 65. Pulkrab, 86. Patrák.

Sestava Sparty: I. poločas: Heča (30. Nita) - Wiesner, Čelůstka, Pavelka, Polidar - Pešek (30. Minčev), Sáček, Dočkal, Hložek, Ladislav Krejčí I (30. Haraslín) - Čvančara. II. poločas: Nita (60. Holec) - Gabriel, Panák, Vitík, Suchomel - Minčev (60. Patrák), Ladislav Krejčí II, Karabec, Haraslín (60. Ryneš) - Sejk, Pulkrab. Trenér: Vrba.

Viktoria Plzeň - 1. FK Příbram 6:0 (1:0)

Branky: 73. a 81. Káčer, 13. Chorý, 48. Sýkora, 69. Mosquera, 90. Čermák.

Sestava Plzně: I. poločas: Staněk - Koželuh, Kaša, Hejda, Hybš - Bucha, Janošek - Kayamba, Šulc, Potočný - Chorý. II. poločas: Staněk - Řezník, Gabriel, Pernica, Havel - Ndiaye, Káčer - Sýkora, Čermák, Mosquera - Beauguel. Trenér: Bílek.

Dynamo České Budějovice - Táborsko 1:0 (1:0)

Branka: 28. Mihálik.

Sestava Č. Budějovic: I. poločas: Kerl - Čolič, Brabec, Králik, Skovajsa - Hellebrand, Hora - Van Buren, Vais, Penner - Mihálik. II. poločas: Janáček - Sladký, Brabec, Havel, Matvejev - Čavoš, Krch - Tolno, Brandner, Mršič - Hais. Trenér: Horejš.

Zimní Tipsport liga:

Skupina A (Xaverov - Horní Počernice):

Dukla Praha - Bohemians Praha 1905 0:1 (0:1)

Branka: 35. Nový.

Sestava Bohemians: I. poločas: Bačkovský - Hašek, Köstl, Nazarov, Granečný - Fulnek, Nový, Mareček, Novák - Koubek, Keita. II. poločas: Bačkovský - Vala, Krch, Křapka, Granečný (66. Vondra) - Květ, Jindřišek, Nazarov (66. Chramosta), Kovařík - Ugwu, Beran. Trenér: Klusáček.

Skupina B (Mladá Boleslav):

FK Mladá Boleslav - FK Teplice 4:1 (0:1)

Branky: 67. a 89. Ewerton, 56. Pech, 60. Hlavatý - 25. Trubač.

M. Boleslav: Šerák - Pech, Smrž, Preisler, Jurásek - Hlavatý (70. Langhamer), Dancák (64. Matějovský) - Ladra (80. Kaulfus), L. Mašek, Mužík (64. Dufek) - Fila (46. Ewerton). Trenér: Jarolím.

Teplice: Mucha - Knapík, Kučera (55. Hasil), Vondrášek - Hyčka, Bulmaga (69. Prošek), Mareček, Jukl, Moulis (69. Fortelný) - Trubač - Žák (69. Ledecký). Trenér: Jarošík.

Skupina D (Brno):

Sigma Olomouc - Vyškov 4:2 (2:1)

Branky: 16. Matoušek, 37. Slaměna z pen., 52. Uriča, 66. Spáčil - 6. Chwaszcz, 68. O. Vintr.

Sestava Olomouce: Stoppen - Látal (46. Slavíček), Poulolo, Jemelka (46. Beneš), Sláma - Matoušek (46. Zahradníček), Daněk (46. Spáčil), Sedlák, Slaměna (46. Langer), Uriča - Hadaš (62. Fiala). Trenér: Jílek.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články