Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Gecov definitivně posílil Slavii, podepsal smlouvu na 2,5 roku

Praha - Marcel Gecov se definitivně vrací zpět do Česka. Mladý záložník po ne příliš vydařeném zahraničním angažmá ve Fulhamu a belgickém Gentu posílí tým, který předtím pro Anglii opustil. Se Slavií podepsal smlouvu na dva a půl roku. "Přestup do Slavie se seběhl poměrně rychle, ale jsem rád, že tahle nabídka přišla. Vážím si toho. Nebyl čas na dlouhé prostoje, v Gentu jsem to v ten moment necítil tak, jak bych chtěl, a tak jsem tady," uvedl na klubovém webu Gecov, jenž oslaví na Nový rok pětadvacetiny.

Marcel Gecov v akci za Fulham
zdroj: ISIFA

Čtyřiadvacetiletý hráč se do mateřského klubu vrací oklikou přes Kladno a Liberec, v jejichž barvách nahlédl do nejvyšší české ligy. Loni v létě přestoupil ze Slovanu do Fulhamu, kde se ale do prvního týmu neprosadil, a podobný osud jej potkal i v Gentu.

"V lize nemám moc na co navazovat. Hrál jsem za Slavii jen v mládežnických kategoriích, takže přicházím s čistým štítem. Těším se na to a doufám, že se mi povede," doplnil hráč se 79 prvoligovými starty a třemi vstřelenými brankami.

Slavia se vicemistra světa do 20 let z roku 2007 rozhodla získat i přesto, že defenzivní středopolař má v Gentu ještě smlouvu na 3,5 roku a do Belgie musí poslat blíže nespecifikované odstupné. Kluby se dohodly, že přestupovou sumu zveřejňovat nebudou. Ta podle zákulisních informací neměla klesnout pod deset milionů korun.

Gecov je druhou posilou "sešívaných", kteří už ve čtvrtek získali slovenského obránce Milana Bortela ze Zlatých Moravců.

Po podzimu jedenáctý celek první ligy plánuje během zimní pauzy velké změny v kádru. Klub po první části sezony ukončil spolupráci se záložníky Tomášem Frejlachem a Zoranem Milutinovičem a obráncem Róbertem Cicmanem. Kariéru ukončil útočník Stanislav Vlček. Nabídku nové smlouvy stále zvažuje obránce Martin Latka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články