Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Gabriel se rve o místo a chce kráčet ve šlépějích otce. "Strašně se těším," říká před Jabloncem

Společně s Mladou Boleslaví a Příbramí mají fotbalisté Teplic nejhorší defenzivu v první lize, která během podzimu inkasovala 28 gólů. Propustnost v obraně má zastavit především Ondřej Mazuch, ale také Šimon Gabriel. Devatenáctiletý syn bývalého reprezentanta přišel na Stínadla formou hostování a touží se mezi českou elitou prosadit. Přímý přenos utkání Teplice - Jablonec sledujte od 17:40 na ČT sport.

Šimon Gabriel (vpravo) a Tomáš Kučera z Teplic
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

Také Petr Gabriel, kterého si čeští fanoušci pamatují z úspěšného angažmá ve Spartě, má teplickou minulost. V sezoně 2002/03 zde odehrál coby zkušený mazák a účastník evropského šampionátu deset duelů před přesunem do německého Bielefeldu.     

Na rozdíl od něj se jeho syn Šimon stěhoval do Teplic před jarní částí aktuálního ročníku jako "zelenáč" s minimem zkušeností. Kmenový stoper Plzně během podzimního hostování v Mladé Boleslavi zapsal premiérová čtyři utkání v první lize, z toho jedno v základní sestavě.

Na Stínadlech však cítí šanci se více prosadit. Ve vítězné generálce s druholigovou Viktorií Žižkov (1:0) nastoupil od začátku a po boku velezkušeného Mazucha, hlavní zimní akvizice "sklářů", pomohl udržet čisté konto.

"Na tréninku či v přátelských zápasech už jsme spolu něco odehráli loni, takže to určitě výhodou je. Věřím, že nám to bude fungovat," řekl Mazuch, jenž s Gabrielem působil v Mladé Boleslavi. "Strašně se těším," doplnil Gabriel před předehrávkou 15. kola s Jabloncem.

Je nám líto, video expirovalo.
Studio fotbal - Extra

Rad svého otce, který v reprezentačním dresu odehrál 10 zápasů, si velmi cení. "Je na každém utkání a já jsem moc rád, že mi říká, co na sobě můžu zlepšit. Doufám, že to takhle bude co nejdéle," prohlásil Gabriel.

"Pokaždé se snažím přirovnávat některá zaváhání ke své kariéře, aby se kluci vyvarovali toho, co jsem já udělal špatně," dodal Petr Gabriel, jehož druhý syn Adam je členem kádru sparťanského B-týmu. 

"Myslím si, že čím víc tátových slov si vezmu k srdci, tím mám větší šanci se ve velkém fotbale prosadit," zakončil Šimon Gabriel.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články