Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Frýdek se chce po dvou vstřelených gólech vyhnout klubové kase

Praha - Sparťanské vítězství v pražském derby proti Dukle zařídil dvěma brankami záložník Martin Frýdek. Jelikož se jednalo o jeho první dvougólový zápis, dá se očekávat, že se čtyřiadvacetiletý fotbalista nevyhne placení do klubové kasy. Frýdek se však i přes víru, že ho žádná platba nečeká, těší zejména ze tří bodů a návratu Sparty do čela ligové tabulky.

Martin Frýdek
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Nestalo se to ještě nikdy. Nemyslím si, že za dva góly je něco do kasy, za tři by asi něco bylo. Já jsem rád i za ty dva góly. Nebudu říkat, že mě nepotěšily, ale stoprocentně je důležitější vítězství," řekl Frýdek, který na Julisce zdvojnásobil svou dosavadní ligovou střeleckou bilanci. "Moc gólový nejsem, třeba se to teď rozstřílí," doplnil s úsměvem sparťanský univerzál.

Letenský favorit se ve třicetistupňovém horku rozjížděl pomalu, protože ještě cítil v nohách náročnou čtvrteční odvetu čtvrtého předkola Evropské ligy se Sönderjyske (3:2). "Ze začátku na nás bylo vidět, že jsme to rozdýchávali a byli trošku zatavení. Ale pak přišla od nás docela dobrá hra a dařilo se nám. Ale vedro určitě nebylo příjemné," konstatoval Frýdek.

Spartu poslal do vedení v 58. minutě. "Bylo to hodně šťastné, Hroššák (brankář Dukly Lukáš Hroššo) tam ještě k tomu podklouzl a byla to tečovaná střela. Zaplať pánbůh, že to tam padlo," uvedl rodák z Hradce Králové.

První trefa mu zvedla sebevědomí a za dvacet minut po Váchově přihrávce udeřil podruhé. "Když dáte branku ze střední vzdálenosti, a ještě k tomu takovouhle, tak zkusíte ještě jednu. Moc jsem nemířil, hrál jsem to ránou nahoru. Naštěstí to padlo," popsal svůj druhý zásah Frýdek.

Těší ho, že se Sparta vrátila do čela tabulky, kde se udrží přes reprezentační přestávku, pokud Zlín v dohrávce neporazí Karvinou o tři a více branek. "Určitě je to příjemné. Jsme rádi, že se to povedlo. Snad se nám bude dařit dál vyhrávat. Doufám, že se minulá sezona opakovat nebude a pojedeme, co to půjde. Snad se bude nadále dařit výsledkově a ještě víc herně. Doufám, že teď už mistr ligy bude náš," dodal bývalý hráč Senice či Liberce.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články