Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Frťala pracoval na sebevědomí hráčů a pak přišel direkt. Musíme se zvednout a valit dál, apeluje

Užuž to vypadalo na vítěznou premiéru. Jenže přišlo nastavení a hořká penalta. Teplice neudržely nadějné vedení a s Brnem remizovaly 1:1. Trenér Severočechů Zdeněk Frťala se po návratu na prvoligovou lavičku snažil hlavně zvednout hráčům sebevědomí, ale teď dopadla další tvrdá rána. Kompletní ligové dění mapuje pořad Dohráno.

Frťala na lavičce čtrnáctých Teplic vystřídal na začátku minulého týdne Jiřího Jarošíka. A chopil se zřejmého úkolu.

"Dodat sebevědomí a víru ve vlastní síly – to bylo to, co jsme se do kluků snažili dostat," prohlásil zkušený kouč, který vedl prvoligový tým po šesti a půl letech. V říjnu 2016 skončil na lavičce Jablonce shodou okolností po porážce 1:2 s Brnem.

Teplice proti Zbrojovce nezářily, hosté měli více šancí, ale v druhém poločase šli domácí do vedení a vycházeli především ze zajištěné obrany. V samotném závěru nastavení ovšem přišel sporný penaltový zákrok, dlouhá konzultace s videem, a nakonec i úspěšné proměnění z kopačky Jakuba Řezníčka.

"Dostali jsme tvrdý direkt, teď jsou všichni smutní. Ale musíme se zvednout a valit dál," zdůraznil Frťala.

"Den dva to v hlavách bude, ale naši psychiku to ovlivnit nemůže. Je ještě hodně zápasů. V úterý musíme na trénink přijít s čistou hlavou," potvrdil jediný teplický střelec Dominik Pleštil.

Oba s rozhodnutím v závěru zápasu příliš nesouzněli. "Penaltě předcházel faul na našeho hráče, ale to je realita, s tím už nic neuděláme. Nezměníme to," podotkl Frťala.

Do výšky nemohli zdaleka skákat ani Brňané, kteří cítili, že mohli vydolovat víc. "Byli jsme jednoznačně lepší než soupeř a měli jsme dotáhnout některé šance. Teplice v uvozovkách nic neměly. V druhé půli jsme dostali brzy gól a ten nás položil. To se nesmí stávat. Už jsme se nevěnovali své hře a byl to z naší strany blázinec. Ale dotlačili jsme to tam a jsme rádi i za bod," shrnul brněnský kanonýr Řezníček, který část své bohaté kariéry strávil právě v Teplicích.

Řezníček potvrdil, že i ve vypjatých chvílích umí udržet chladnou hlavu. "Nějaké nervy jsou, ale myslím si, že jsem dost zkušený na to, abych tohle proměnil," poznamenal čtyřiatřicetiletý útočník.

Po gólu si neodpustil radostné gesto směrem k fanouškům, se kterými se zcela nepohodl. "Oni mi už nadávali celou druhou půli. Nevím proč, myslím si, že jsem tu odvedl dobré služby," dodal s rozpaky.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články