Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Golf Time

Frťala po blázinci u Lízátek: Nezpochybňuji dvojdotek, ale Hradec vstřelil gól po ruce

V 90. minutě oslavoval trefu Filipa Čiháka, krátce nato po zásahu VARu, inkasované brance v závěru nastaveného času a porážce 0:1 držel emoce na uzdě jen stěží. Trenér Teplic Zdenko Frťala si na tiskové konferenci po utkání 1. kola v Hradci Králové mimo jiné zoufal, jak krásný byl fotbal v letní přípravě, kdy videorozhodčí o ničem nerozhodoval. Stěžejní dvojdotek Daniela Trubače po rohovém kopu nezpochybňoval, ale nechápal, proč byl uznán gól domácího Karla Spáčila.

Fotbalisté Hradce Králové se radují z gólu
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

"Když jsme hráli přípravné zápasy před sezonou, tak jsem říkal, jak byl ten fotbal krásný, když se neřešily góly, k ničemu se nevracelo. Bohužel, VAR v Hradci nás opět vrátil do reality, v níž bude oslava gólu možná zakázaná a budeme čekat na nějaké rozhodnutí," konstatoval už s nadhledem Frťala.

Bezprostředně po závěrečném hvizdu ale v rozhovoru pro O2 TV Sport označil verdikt hlavního rozhodčího Dalibora Černého za šílenství. 

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Tisková konference po utkání Hradec Králové – Teplice

Zmíněnému zásahu Teplic předcházel rohový kop, při němž záložník Trubač podklouzl a trefil se do vlastní nohy. Videorozhodčí kuriózní moment dlouho zkoumal a branku nakonec kvůli dvojímu hraní doporučil Černému neuznat, což v pondělí kvitovala i Komise rozhodčích.

"Nezpochybňuji, že tam byl dvojdotek, ale domácí vstřelili gól tak, že si hráč po autu přebral míč rukou. Kdo to bude sledovat? Nikdo. Ale nechci brečet, VAR vám někdy pomůže, jindy ublíží," dodal Frťala.

S třiapadesátiletým koučem souhlasil i sám Trubač, který si dvojího hraní nebyl vědom. "Nedokážu říct, jestli jsem měl dva doteky, nebo ne. Jestli to VAR viděl, tak to dva doteky byly."

"Mě jen mrzí, že se to zkoumá pět minut a my na hřišti stojíme, nevíme. Pak dá Hradec gól, když jeho hráč hodí aut, zahraje se tam jasně rukou, zkoumá se to minutu a jede se dál," hodnotil kreativní záložník, jenž se mimo jiné pozastavil i nad kvalitou trávníku u rohového praporku.

"Bylo to tam hodně měkké, propískované. Balon u rohu ani nešel postavit jinak, protože tam byla prohlubeň. Ani dvacítky kolíky by mi asi nepomohly," doplnil Trubač.

Horejš: Vyhrál šťastnější tým

Domácí trenér David Horejš pochopitelně vstřebával opačné emoce. "V prvním momentu jsem cítil hroznou bezmoc. Když jsem viděl, že na tabuli svítí VAR, tak jsem začal doufat, a když rozhodčí zvedl ruku, tak to ze mě spadlo. Říkal jsem si, že máme alespoň bod, a nakonec se to překlonilo k nám. Určitě nevyhrál lepší tým, ale šťastnější," řekl Horejš.

Jeho svěřenci si v ofenzivě nevytvořili během celého střetnutí takřka nic, přesto nakonec slavili. V páté minutě nastavení napřáhl Spáčil z 25 metrů a brankář Richard Ludha i kvůli Cykalově teči nedokázal míč vytěsnit mimo tyče. Jednadvacetiletý stoper potvrdil vynikající bilanci v nejvyšší soutěži, v níž dal čtvrtý gól v šestnáctém zápase.

"Už když se Karel (Spáčil, pozn. red.) chystal ke střele, tak jsem věřil, že by to mohlo vyjít. On tohle má," radoval se Horejš.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články