Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Friis je s kádrem spokojen. Po dvou titulech chceme získat hattrick, řekl Rosický

Úřadující šampioni české nejvyšší soutěže z Letné vyhlásili na prahu nového ročníku jednoznačný cíl: vyhrát potřetí v řadě a získat hattrick. Na tiskové konferenci to oznámil sportovní ředitel Tomáš Rosický. Trenér Lars Friis, jenž nahradil veleúspěšného Briana Priskeho, je s kádrem spokojený. Mimo jiné uvedl, že si hodně slibuje od dvou posil, které Sparta představila až v úterý večer – dánského stopera Mathiase Rosse a španělského beka Imanola Garcíi.

Jan Kuchta se raduje z branky
zdroj: twitter.com/ACSparta_CZ

Sparta v minulé sezoně díky triumfu v domácím poháru získala double, v letní pauze ale přišla o dvě klíčové postavy. Kapitán Ladislav Krejčí přestoupil do španělské Girony a odešel i trenér Priske do nizozemského Feyenoordu. I proto bookmakeři považují za většího favorita na titul Slavii, Sparta má nicméně nejvyšší ambice.

"Po dvou titulech bude náš cíl pokusit se vyhrát potřetí a získat hattrick. Jsme si vědomi, že sezona bude náročná, ale jiné cíle ani mít nemůžeme. Věřím, že budeme mít kvalitu o to zabojovat," zdůraznil Rosický.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sparta představila nové akvizice i venkovní dresy

Dvě poslední akvizice dorazily na Letnou na poslední chvíli. Ross přišel z Galatasaraye na roční hostování s opcí, García na přestup z Athleticu Bilbao. Otázkou je, zda budou připraveni již na páteční utkání prvního ligového kola proti Pardubicím.

"Oba už s námi trénovali a podali poměrně solidní výkon. Také se podrobili testům a rovněž je zvládli slušně. Uvidíme, jestli už budou nachystaní na Pardubice, nebo třeba na předkolo s Shamrockem. Nasadíme je hned, jakmile si budeme jistí, že je pro ně správný čas. Je realita, že přišli až teď. Je to složité, klub na příchodech tvrdě pracuje a je běžné, že se jednání táhnou. Zásadní je, že jsou oba tady. S tím jsem moc spokojený," řekl Friis.

Ross se stal dalším Dánem v mužstvu. Rosický ale nesouhlasí s tvrzením, že Sparta razí při posilování skandinávskou cestu. "Bereme přece hráče z různých míst, nejen z této oblasti. Máme dobrou zkušenost třeba i s hráči, kteří jako velmi mladí odešli do velkého klubu, ale pak měli problém se v něm naplno prosadit. O Mathiasovi jsme dobře věděli ještě dříve, než k nám přišel Lars. Ale že ho dříve trénoval a zná jeho charakter, samozřejmě hrálo roli. Trenér je vždy součástí přestupových plánů," poukázal Rosický.

Španělská La Liga je nicméně výjimečná. García v uplynulé sezoně odehrál za Bilbao devět zápasů v nejvyšší soutěži a jednou nastoupil v poháru. V předchozích ročnících hostoval ve druhé lize v Mirandésu a Eibaru. "Imanol má typologii obránce, která se nám líbí. Když vidíte, že v poháru hraje proti Barceloně poločas na Rafinhu, druhý na Yamala a zvládne to, je předpoklad, že to zvládne i u nás," dodal Rosický s úsměvem.

"Málokdo si asi uvědomuje, jak těžké je dostat sem hráče z Bilbaa nebo předtím třeba Preciada, který hrál na mistrovství světa. Jak těžká jednání to jsou, kolik času zaberou. Získat hráče za týden možná jde na PlayStationu, ale ne v reálném životě. Musíte ho přesvědčit, že Sparta je pro něj dobrý krok," poznamenal sportovní ředitel.

Kromě navrátilců z hostování byl první posilou kosovský reprezentant Ermal Krasniqi z Rapidu Bukurešť. "V této fázi je těžké říct, zda se jedná o konečnou podobu kádru. Dveře před nikým nezavíráme, trh budeme nadále sledovat. Teď jsme postavení tak, jak jsme být chtěli, což ale neznamená, že někdo ještě nepřijde. Momentálně jsme spokojení s tím, s čím do sezony jdeme," dodal Rosický.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články