Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Fotbalisty Bohemians v Liberci dvakrát poškodili rozhodčí, u obou situací byl Chaluš

Dvě chyby. Nebýt nich, výsledek je diametrálně odlišný. Fotbalisty Bohemians 1905 v sobotním utkání 14. kola první ligy v Liberci při porážce 1:2 dvakrát poškodily výroky sudích pod vedením hlavního arbitra Marka Radiny. Podle Komise rozhodčích FAČR neměl platit první gól Slovanu a Pražané měli kopat penaltu.

Liberecký Matěj Chaluš po trefě do sítě Bohemians 1905
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Liberecký Matěj Chaluš před svou trefou v 73. minutě zahrál v šestnáctce rukou. "Měla následovat intervence VAR. Bezprostředně před vstřelením branky se míč lehce dotkl ruky domácího hráče a v tomto případě se jedná o porušení pravidel. Kdyby branky dosáhl spoluhráč hráče, který rukou zahrál, tak by branka byla podle pravidel regulérní," vysvětlil předseda komise Radek Příhoda ve videu na webu rozhodci.fotbal.cz.

V závěru Radina znovu chyboval v neprospěch Bohemians, když za stavu 1:1 neodpískal penaltu za Chalušův faul na Martina Dostála při vzdušném souboji. Verdikt nezměnil ani po rychlé poradě s videorozhodčím Václavem Štěrbou. "V 87. minutě utkání měl rozhodčí nařídit pokutový kop pro hosty za udeření soupeře do obličeje," uvedl Příhoda.

S dalšími rozhodnutími sudích v zápasech 14. kola komise souhlasila. V nedělním utkání Pardubice - Slavia (0:5) správně nařídili penaltu pro domácí Východočechy za ruku Tarase Kačaraby z 28. minuty. "Jednalo se sice o neúmyslnou ruku, ale míč zasáhl ruku v nepřirozené poloze vzhledem k pohybu těla, takže se jednalo o přestupek," řekl Příhoda.

Podobný názor měl i na pokutový kop ve prospěch Sparty v nedělním duelu s Teplicemi (4:2) za ruku hostujícího Admira Ljevakoviče z 32. minuty. "Ruka v tomto případě rozšiřovala objem těla," konstatoval Příhoda.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články