Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Fotbalistům Bohemians 1905 opět hrozí, že přijdou o svůj milovaný Ďolíček

Praha – Jen dva měsíce uběhly od chvíle, kdy se fanoušci Bohemians 1905 radovali před magistrátem hlavního města ze záchrany jejich oblíbeného stadionu a na světě je další kauza, která může setrvání klubu ve Vršovicích vážně ohrozit. Důvodem je spor o přilehlé parkoviště.

V poslední březnový den rozhodli zastupitelé hlavního města, že stadion, na kterém hrají Bohemians 1905, Praha za 121 milionů odkoupí. Nyní se však situace kvůli parkovišti vedle stadionu výrazně komplikuje. Informaci potvrdil marketingový manažer vršovického klubu Svatoslav Baťa.

„Hrozí, že dostaneme výpověď z nájemní smlouvy, na což má majitel stadionu právo. V tu chvíli by to pro klub znamenalo, že mu bude odňata licence nebo se bude muset stěhovat na jiný stadion,“ řekl v rozhovoru pro Českou televizi. Majitel stadionu, firma Bohemians Real, prodloužila klubu smlouvu jen na základě odkoupení Ďolíčku, k čemuž zvedli jednohlasně ruku všichni zastupitelé.

Je nám líto, video expirovalo.
Bohemians 1905 opět bojují o setrvání v Ďolíčku

Kvůli přilehlému parkovišti, které patří městské části Praha 10, se ovšem odkoupení momentálně pozastavilo. Hlavní město jej totiž před více než patnácti lety svěřilo pod křídla zmíněné městské části. 

Takzvané „odsvěření“ pozemku je součástí usnesení, které zastupitelé v březnu schválili. „Praha se rozhodla odkoupit stadion Ďolíček i s podmínkou odsvěření vedlejšího pozemku,“ poukázal Patrik Nacher, zastupitel hlavního města Prahy.

Tomáš Pek, místostarosta městské části, nicméně považuje „odsvěření“ pozemku za nelogické. „To, že se zastupitelstvo hlavního města snažilo svázat nákup Ďolíčku s odsvěřením našeho pozemku, nemá žádnou logiku,“ uvedl.

Obě strany budou o podmínkách převodu jednat, jenže majiteli stadionu, kterým je firma Bohemians Real, dochází trpělivost. „Máme dodnes platně uzavřenou směnnou smlouvu s městkou částí Praha 10, kterou následně schválilo zastupitelstvo hlavního města Prahy,“ řekl majitel firmy Lukáš Eichinger.

Pokud se pražští zastupitelé s městkou částí nedomluví, ukončí majitel stadionu prvoligovému klubu nájemní smlouvu ke konci září, což by pro Bohemians 1905 znamenalo ztrátu licence pro nejvyšší soutěž.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články