Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Fotbalisté Bohemians stále čekají na výhru, Liberci podlehli 3:1

Liberec - Liberec po senzační výhře v Marseille nezaváhal ani proti Bohemians a stále se drží pouhé dva body za vedoucím duem Sparta - Plzeň. Slovan doma porazil Klokany 3:1, klub z Vršovic zůstává jediným týmem soutěže bez vítězství a jsou předposlední jen o skóre před Ostravou.

Domácí obránce Vladimír Coufal, který jediným gólem zařídil triumf v Evropské lize, v první půli nejprve připravil první branku pro Milana Kerbra a druhou vstřelil sám. Po změně stran navýšil skóre z penalty kapitán David Pavelka, za "Klokany" už pouze snížil Patrik Schick.

Liberecký trenér Jindřich Trpišovský udělal od čtvrtečního duelu tři změny v sestavě. Hrdinu z Marseille Koubka v brance nahradil Hladký, místo Šurala od začátku nastoupil Bartl a v útoku dostal před Rabušicem šanci Bakoš. Jenže už v první desetiminutovce museli odstoupit domácí Sýkora a Bartošák, kteří se zranili po soubojích s Mosquerou, respektive s Bartkem.

Po úvodu bez vyložených šancích ve 32. minutě udeřil Liberec. Coufal z pravé strany našel v šestnáctce střídajícího Kerbra a ten hlavou propálil brankáře Zlámala. Už za sedm minut Slovan své vedení zdvojnásobil. Střelu Bakoše po rohovém kopu Zlámal vyrazil před sebe a dorážející Coufal snadno zakončil. Liberecký bek se při svém 52. ligovém startu dočkal první ligové trefy.

Na začátku druhého poločasu mohl zvýšit Shala, který postupoval sám na branku Bohemians, ale před vyběhnutým Zlámalem poslal míč vedle. Bohemians se ještě snažili se zápasem něco udělat a přidali na aktivitě. Po hodině hry musel poprvé vážněji zasahovat gólman Slovanu Hladký, jenž vyrazil ránu Jiráska.

Šance Bohemians na bodový zisk ještě víc klesly v 74. minutě, kdy Pavelka s jistotou proměnil pokutový kop po ruce Šírla. Čtyři minuty před koncem sice Schick hlavou z rohu snížil, ale Liberec už si výhru vzít nenechal. Bohemians v pátém soutěžním zápase za sebou prohráli.

Hlasy po utkání fotbalové ligy Liberec - Bohemians 1905:

Jindřich Trpišovský (trenér Liberce): "Já jsem samozřejmě spokojený s výhrou, ale nemám takovou radost jako jindy. Jsem smutný, když se dívám na Bartošáka a Sýkoru, kteří jsou v kabině o berlích. Do osmé minuty musíme střídat dva hráče, troufnu si říct, že po brutálních, úmyslných zákrocích. Ani to nemám chuť hodnotit. Prvních 15 minut to bylo spíš Kung-fu než fotbal. My máme za tři neděle hrát s Groningen evropské poháry a máme dva hráče s berlemi. Prvních 30 minut tak bylo absolutně o ničem, neměli jsme žádnou šanci a vypadli z rytmu. Pak jsme zaplaťpánbůh dali ze dvou šancí dva góly. Druhou půli se fotbal zlepšil a Bohemka taky konečně začala hrát fotbal a tlačila se dopředu. Byl to zajímavý fotbal a padly ještě dva góly. Z naší strany tam pak bylo ještě hodně šancí, které jsme neproměnili."

Roman Pivarník (trenér Bohemians 1905): "Chtěli jsme vstoupit do zápasu aktivně, chtěli jsme hrát vysoko, aby soupeř nemohl kombinovat. Bohužel Schick na první tyči nedal gól, hlavička šla gólmanovi do ruky. Z první střely na bránu jsme hned dostali gól a ze druhé střely druhý gól. Bohužel se nám to v zápasech opakuje. Musíme udělat něco s tím, abychom góly nedostávali. Bohužel jsme ve stádiu, kdy se nám to nedaří. Ve druhém poločase jsme chtěli pokračovat v naší hře, hrát aktivně a vstřelit kontaktní gól na 2:1, abychom se dostali do zapasu. Bohužel přišla penalta a třetí branka Liberce. Gól na 3:1 už z naší strany přišel pozdě."

Slovan Liberec - Bohemians Praha 1905 3:1 (2:0)

Branky: 32. Kerbr, 39. Coufal, 74. Pavelka z pen. - 86. Schick. Rozhodčí: Jech - J. Paták, Kotalík. ŽK: Bakoš - Bartek, Jindřišek, Mosquera, Šírl. Diváci: 4875.

Liberec: Hladký - Coufal, Hovorka, Pokorný, Bartošák (9. Kerbr) - Sýkora (4. Josef Šural), Pavelka (80. Švejdík) - Jefremov, Shala, Bartl - Bakoš. Trenér: Trpišovský.

Bohemians: Zlámal - Pauschek, Škerle, Šmíd, Šírl - Jindřišek, Bartek (68. Acosta), Hubínek, Jirásek (68. Čížek), Mosquera - Schick. Trenér: Pivarník.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články