Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Fotbal fokus podcast webu ČT sport obdržel ocenění

Česká televize se dočkala premiérové ceny v oblasti podcastové tvorby. Fotbal fokus podcast z produkce webu ČT sport a redaktorů Pavla Jahody a Ondřeje Nováčka obsadil v anketě Podcast roku třetí místo v kategorii Veřejnoprávní podcast. Fotbal fokus podcast vychází pravidelně týden co týden už pátý rok.

Autoři Fotbal fokus podcastu Ondřej Nováček a Pavel Jahoda
zdroj: Podcastroku.cz

"Je to pro nás obrovská pocta a skvělá zpětná vazba od lidí, kteří nás poslouchají. Všem, kdo nás poslouchají a třeba navíc pro nás i hlasovali, proto moc děkujeme. Udělalo nám to obrovskou radost a motivuje nás to do další tvorby," řekl Jahoda, který v podcastu vystupuje jako host a spolupracuje na něm od jeho samotného vzniku.

Ten se datuje do června 2016, kdy první díl vyšel v rámci fotbalového mistrovství Evropy, a je nejstarším fotbalovým podcastem v Česku. Celkově už spatřilo světlo světa 230 dílů. Fotbal fokus podcast vychází během fotbalové sezony pravidelně každé pondělí až na výjimečné momenty a snaží se detailně rozebrat, zhodnotit a zanalyzovat dění v českém fotbale či v současnosti mistrovství Evropy.

POSLECHNĚTE SI nejnovější díl Fotbal fokus podcastu (dostupné i na Spotify):

Přináší i pohledy do zákulisí nebo informace od vlastních zdrojů. Další výraznou tváří podcastu je šéfredaktor magazínu Football Club Karel Häring a hosty jsou i další sportovní novináři, trenéři či bývalí nebo také současní hráči. Fotbal fokus podcast vychází na webu ČT sport, na YouTube, Facebooku a podcastových aplikacích jako Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts, Youradio Talk a mnohých dalších.

"Děkujeme moc České televizi, že nám toto umožnila a podporuje nás v naší tvorbě. Máme pořád velkou motivaci se posouvat a věříme, že třeba jednoho dne můžeme zabojovat i o vyšší příčky," dodal Nováček, který na Fotbal fokus podcastu začal spolupracovat během roku 2016.

V anketě se prosadily i další dva podcasty z produkce webu ČT sport. Na jedenácté příčce skončil Hokej fokus podcast, zaměřující se na dění v českém hokejovém prostředí či NHL, a sedmadvacátý byl Basketbal fokus podcast, který řeší dění ve světě basketbalu. Vítězem kategorie veřejnoprávní podcast a dle počtu hlasů i absolutním vítězem ankety se stala Vinohradská 12 od Českého rozhlasu.

"Jsem pyšný na to, že náš nepočetný tým dokáže týden co týden zásobovat český podcastový éter několika tematickými mutacemi pod značkou Fokus. Kromě fotbalu, hokeje a basketbalu připravujeme ještě cyklistickou, biatlonovou či NFL verzi. Chystáme také speciály i k olympijským hrám v Tokiu. Bereme to jako přidanou hodnotu značky ČT sport a snažíme se u tvorby podcastů odvádět svědomitou novinářskou práci. Proto nás zvýšený zájem z řad sportovních fanoušků a pravidelná pozitivní zpětná vazba velmi těší, ale také zavazuje do budoucna," dodává k podcastům Jiří Kalemba, vedoucí webu a sociálních sítí ČT sport.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články